Gulas la ceaun
Aseara am construit la foc mic un bogracs: un gulas la ceaun de fonta. Am facut gulasul doar din carne de vitel, asa cum faceau pastorii din pusta Ungariei, am pus in el rosii de gradina si vin, asa cum pun o seama de unguri cu care-s prieten, am pus chimen din belsug si galuscute din faina si ou. Cam asa s-a petrecut povestea: Morcovi, ceapa, telina, ardei gras, patrunjel (radacina), usturoi, gulie, rosii proaspete, din gradina, pulpa si antricot de vitel, basca un ditamai osul, pentru gust bun-bun. Aproape un chil de vin rosu, bun. Am pus si condimentele, respectiv galuscutele din faina, ou si ulei. Condimentele folosite au fost: sare, piper, chimen, cimbru. 1. pregatirea LEGUMELOR Am calit legumele si le-am lasat apoi sa fiarba in vin. 2. carnea cu vin Dupa ce a scazut vinul, am pus carnea. Am acoperit-o cu apa abia dupa ce s-a patruns bine. 3. adaugarea cartofilor Am pus cartofii (abia dupa ce carnea a fost fiarta bine) si rosiile (abia dupa ce au fiert cartofii). MAI MULTE RETETE PE www.adihadean.ro