Ieri, președintele României, Klaus Iohannis a prelungit starea de urgență cu încă 30 de zile, perioadă în care românii trebuie să respecte cu strictețe măsurile impuse de autoritățile competente. Și, pentru că mulți oameni s-au întrebat dacă este sau nu necesar să trecem ora atunci când completăm declarația pe propria răspundere, Grupul de Comunicare Strategică a răspuns!
Grupul de Comunicare Strategică a răspuns la întrebarea de pe buzele tuturor românilor: este sau nu obligatoriu să trecem ora în declarația pe propria răspundere?
Răspunsul este NU. Ordonanța Militară 3/2020 prevede la art. 4 alin. (3) că „Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura„. Asta presupune faptul că documentul „poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând tipărirea și semnătura olografă a titularului. Ulterior, îl puteți fotografia și păstra în telefonul/tableta dvs. pentru a-l prezenta autorităților.
Ieri, Klaus Iohannis, președintele României, a decretat: se prelungește starea de urgență pentru încă 30 de zile.
„Ca atare, se impune prelungirea stării de urgență. Vor fi și noi reglementări. Fac un apel. Nu păcăliți instituțiile statului, vă păcăliți singuri. Îi păcăliți pe cei dragi vouă, pe copii, părinții, bunicii voștri”, a spus Iohannis.