Când pleacă în într-o călătorie lungă, majoritatea oamenilor obișnuiesc să facă greșeli de circulație din grabă sau neatenție. Atunci când trec prin multe comune și sate, de obicei, șoferii sunt nevoiți să depășească viteza legală stabilită de indicatoare și conduc cu 20-30 de kilometri peste cât este permis. Evz.ro ne spune greșeala pe care toți șoferii o fac și pentru care sancțiunile sunt severe.
Graba să ajungă la destinația finală îi determină pe șoferi, de multe ori, să treacă peste regulile de circulație. Deși, cel mai probabil, aceștia consideră că o depășire cu 20-30 de km/h peste limita de viteză stabilită în zona respectivă nu este atât de gravă, aceștia ar putea fi sancționați grav.
Această greșeală este des întâlnită printre șoferii grăbiți, cei plecați la drum lung sau care trec prin sate și comune în drumul lor spre o destinație. De obicei, participanții la trafic care sunt nevoiți să treacă prin localitățile regăsite de-a lungul drumurilor naționale, sunt deranjați de șoferii care aleg să meargă cu viteza legală, încetinind astfel tot traficul din spatele lor, scrie sursa citată.
Prin urmare, apare și greșeala cea mai întâlnită printre șoferi: depășirea limitei de viteză în localitate.
În aceste situații, șoferii se bazează pe faptul că nu vor putea fi opriți de oamenii legii, gândindu-se că au aceeași viteză ca restul coloanei de mașini.
CITEȘTE ȘI: Pastilele care te lasă fără permis. Lista actualizată de Ministerul Sănătății
Codul Rutier prevede că toate aparatele radar înregistrează și cea mai mică abatere, de până la 5km/h, dar în acest caz, poliția nu va opri șoferii care au condus, spre exemplu, cu 65km/h într-o localitate în care viteza maximă este de 60km/h.
Cel mai probabil este ca poliția să nu îi oprească nici atunci când depășesc cu 10km/h viteza limită din localitate, pentru că o amendă primită în această situație va fi foarte ușor de contestat.
Însă, problemele apar când depășim aceste situații menționate.
CITEȘTE ȘI: Vești bune pentru șoferi! Legea care i-ar putea scăpa de amenzi