Ouăle-ochi sunt sunt printre cele mai simple și mai comune preparate din bucătăria fiecăruia fiecărui român, și nu numai. Deși foarte multe persoane nu dau importanță modului în care sunt preparate ouăle-ochi, există un sfat de care ar trebui să se țină cont.
Este vorba despre modul în care sunt preparate aceste alimente. Iată de ce trebuie să ții cont atunci când gătești ou-ochi, dar și ce ar trebui să știi dacă pregătești ouă poșate sau scrob. Aceste sfaturi îți vor fi de mare ajutor. (VEZI ȘI: CARE SUNT MAI BUNE: OUĂLE ALBE SAU CELE MARO? PE CARE TREBUIE SĂ LE ALEGI?)
Indiferent dacă gătești pentru tine sau altcineva, există un truc care te va ajuta să pregătești cele mai gustoase ouă. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să lași bine la încins untul sau uleiul din tigaie. În acest fel, ouăle se vor prăji uniform, doar la o temperatură ridicată.
Pentru a obține un gălbenuș cât mai moale în interior, dar, gătit foarte bine în exterior, tot ce trebuie să faci este să pui un capac deasupra tigăii. Acest truc va împiedică să fie evaporată căldura, și astfel oul se va găti perfect, în timp ce se va rumeni în partea de jos. (CITEȘTE ȘI: CEL MAI TARE TRUC. CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ AMESTECI GLICERINĂ CU GĂLBENUȘ DE OU?)
Pentru a pregăti cele mai bune ouă poșate, ai grija ca oala în care fierbe oul să fie suficient de mare. Teoretic, apa trebuie să aibă circa 8 centimetri adâncime. Astfel, într-o cantitate de apă mai mică, oul se va lăsa pe fundul oalei și va fi distrus.
Dacă pregătești scrob – sau ouă bătute, trebuie să amesteci continuu pentru a nu deveni cauciucate. De asemenea, ele trebuiesc gătite la foc mic, pentru a nu se arde. Dacă vrei să adaugi sare, fă-o la final, după ce s-au gătit. Sarea pusă în timp ce sunt gătite nu va face altceva decât să scoată umiditatea din ouă.