Grav accident în Sibiu! Un taxi a intrat, în plin, într-o clădire
Grav accident în Sibiu! Accidentul a avut loc miercuri după amiază pe un drum din Sibiu. Un taxi a intrat în plin într-o clădire, după ce a fost lovit de un microbuz. La faţa locului au ajuns de urgenţă mai multe echipaje SMURD şi de descarcerare. Potrivit tribuna.ro, sunt patruvictime, printre care şi un copil. Acestea prezintă politraumatisme. Copilul prezintă echimoze şi escoriaţii.
Din primele informații, reiese că șoferul microbuzului nu a acordat prioritate, intrând în coliziune cu un taxi condus regulamentar. În microbuz se aflau șoferul și două persoane.
“Şoferul microbuzului a pătruns în intersecţia cu sens giratoriu Semaforului cu Iezer, fără să acorde prioritate. A intrat în coliziune cu un taxi condus regulamentar. Este vorba de un microbuz de persoane în care se aflau şoferul şi doi pasageri, unul dintre ei fiind rănit. Toţi cei trei ocupanţi ai taxiului sunt răniţi, şoferul, un copil şi o femeie”, spune Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.
Potrivit IPJ Sibiu motivul probabil al producerii accidentului este neacordarea de prioritate.
CITEȘTE ȘI: GRAV ACCIDENT ÎN DÂMBOVIȚA! O FEMEIE A FOST SPULBERATĂ SUB PRIVIRILE ÎNGROZITE ALE FIICEI SALE
Traficul în condiții de iarnă impune o atitudine prevăzătoare din partea șoferilor
- – În timpul deplasării, păstrați o distanță generoasă față de mașina din față, astfel încât să frânați în condiții de siguranță. Folosiți cât mai mult frâna de motor, retrogradând treaptă cu treaptă.
- – Pedala de frână trebuie apăsată fin, completând frâna de motor și evitând blocarea roților. Dacă mașina alunecă și impactul cu cea din față este inevitabil, o manevră de ocolire ar putea fi mai avantajoasă, dacă există spațiu de manevră. Nu uitați, însă: dacă mașina pe care o conduceți nu este dotată cu ABS, apăsarea pedalei de frână peste limita blocării roților va face imposibilă direcționarea mașinii.
- – Se recomandă, în acest caz să eliberați frâna, și să frânați din nou, repetat, păstrând suficientă aderență pe roțile din față pentru a permite direcționarea. Este o manevră destul de dificilă pentru începători, care ar trebui exersată suficient în afara drumului public, pentru că vă poate scoate din situații periculoase în trafic.
- – Dacă vă blocați în zăpadă, eliberați zonele din fața și din spatele roților. Dacă mașina dispune de un sistem de control al tracțiunii, este recomandat să-l decuplați pentru a permite turarea motorului. Încercați să faceți un balans față-spate al mașinii și nu bracați roțile, pentru a înainta puțin câte puțin. Nu turați foarte mult motorul, pentru că rotirea cu viteză a roților va duce la topirea zăpezii și la formarea unui strat de gheață sub roată.
- – Dacă introduceți obiecte sub roți pentru a crește aderența, nu stați pe direcția acestora pentru că pot fi aruncate, riscul de a fi lovit fiind unul foarte mare.