Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că prețurile alimentelor și serviciilor din Aeroportul Otopeni sunt extrem de mari. Fie că este vorba despre o simplă cafea sau despre un fel de mâncare principal, atât pasagerii românii, cât și turiștii trebuie să bage mâna adânc în buzunare pentru a-și satisface poftele. Cât a ajuns să coste, de fapt, o gogoașă – la început de 2025.
În general, prețurile alimentelor din restaurantele și magazinele din toate zonele de tranzit ale aeroporturilor sunt cu aproximativ 200% mai scumpe decât în magazinele tradiționale. Totuși, există unele produse care au un preț atât de mare, încât le dau pasagerilor dureri de cap înainte de a se îmbarca în avion.
Cu cât se vinde un simplu burger pe aeroportul Otopeni? Preţul depăşeşte restaurantele de lux
Prețurile sunt extrem de scumpe și în cazul băuturilor răcoritoare care se vând la clasicele tonomate. Spre exemplu, pentru o sticlă de Fanta sau Cola la 0,5 l turiștii trebuie să scoată din buzunar 25 de lei. În zona de food court, prețurile variază la fel de mult. Spre exemplu, o salată cu ton costă 57 de lei, o felie de pizza costă 36 de lei, iar un sandwich cu șuncă și cașcaval costă 50 de lei.
La fel de mari sunt și prețurile dulciurilor și a produselor de panificație. O simplă gogoașă cu ciocolată – care într-un supermarket Kaufland se vinde cu maximum 4 lei, pe Aeroportul Otopeni costă 32 de lei.
În prezent, majoritatea aeroporturilor europene impun reglementări privind prețul pe care vânzătorii îl pot percepe – nu mai mult de 10-15% peste prețul normal. Deși legea impune clar acest lucru, comercianții sunt induși în eroare deoarece nu există o listă cu prețuri predefinite, ceea ce înseamnă că fiecare este – teoretic – liber să își vândă produsele cu propriile prețuri.
Te-ar putea interesa: Cât costă o salată cu ton în Aeroportul Otopeni. Turiștii au crezut că este o eroare
Imaginile publicate de un celebru influencer de pe Tik Tok au făcut înconjurul interentului. Mai exact, acesta a scos din buzunar 128 de lei pe un simplu burger. Prețul este dublu față de același produs vândut într-un local din Capitală. Internauții au reacționat într-un număr impresionant.
„E dublu decât în oraș.”/ „Așa au străinii impresia că în România se câștigă bine.”/ „Unii dau pe bilete dus întors 50 de euro și un burger fără cartofi e 24 de euro.”/ „Mănânci de 4 ori și a ieșit salariul minim pe o lună.”/ „Nu aș lua un burger la 128 de lei nici cu banii altuia.”/ „Triple prețurile”/ „Oare acceptă plata în rinichi sănătos.”/ „Bă, frate, eu am dat 30 de euro pe bilet, cum să dau 24 de euro pe un burger?”, au fost câteva dintre comentariile internauților.