Ghita Ciobanul e istorie! Constantin Craciun, zis Taranul Sarac din Vrancea, s-a facut cunoscut dupa ce a participat la proteste cu oaia sa, Frumusic, iar acum s-a lansat in mediul virtual!
“Taranu sarac… file de poveste. Cine n-a auzit de mine? Eheeee… Pana si cei din parlament m-au primit sa le explic cum sta treaba cu agricultura. De auzit au auzit, insa n-au bagat la cap. O sa le repet cat oi trai… Sper ca intr-o zi sa-si dea seama ca ne-au adus de la sapa de fier la sapa de lemn!”, isi incepe istorisirea in mediul online Constantin Craciun.
El isi prezinta,mandru nevoie mare, site-ul cu care vrea sa rupa gura targului. Pe nea Costica, cum il striga prietenii, l-am intalnit la o intalnire a agricultorilor, unde a venit tot pus pe protestat. Nu a avut cum sa o aduca si pe celebra oaie Frumusica, dar a venit pregatit cu o plasa de hrean sa arate cat de roditor este pamantul, dar si cu o pancarta menita sa-i sustina demersul.
“Am un berbec dresat, de doi ani fac aceste experiente!”
Ca sa relanseze agricultura romaneasca fermierul din Focsani are un plan inedit. Dupa ce si-a dresat berbecul pentru luptele in corida, Constantin Craciun vrea sa amenajeze un tarc special ca sa puna bazele primei coride de berbeci din lume.
“Am un berbec dresat, de doi ani fac aceste experiente. Vrem sa infiintam corida berbecului, il gasiti pe site-ul meu. Va fi un sport foarte frumos, unul pentru copii, pentru ei vreau sa il fac, il vom dezvolta pe baza de actiuni, copii vor pune pariuri, iar cei care vor castiga vor primi de la firmele de publicitate. Cred ca va fi un sport foarte frumos, iar el sa fie chiar din Romania, din inima Vrancei”, ne-a explicat, cu lux de amanunte, Constantin Craciun. El ne-a mai povestit ca berbecul sau are aptitudini foarte bune, si se poate dresa usor.
Agricultorul din Focsani este suparat foc ca taxele sunt prea multe, iar din partea alesilor nu primesti nimic. Fermierul sarac, dupa cum este si numele site-ului sau, detine nu mai putin de 31 de hectare de teren agricol. El cultiva pe opt hectare vie, iar pe restul porumb, grau sau orz. In orgada sa mai gasim 200 de pasari, 30 de oi si cinci vaci.
“Pentru mine imi ajunge (nr. recolta de pe trenurile sale), dar as fi vrut cu aceste hectare sa intru pe piata, dar nu se poate. Nu ne putem organiza, in cooperativa mea, taranul sarac, am cinci membri si ei sunt din familie. O parte din porumb il folosesc la centrala, la ardere, o parte o dau la animale si o parte pe la vecini, dar asta nu se numeste agricultura. Eu muncesc doar sa supravietuiesc si sa nu stea pamantul parloaga. Am tractoare din fonduri europene, toate gamele de utilaje, tot ce exista avem”, ne-a mai povestit fermierul.
Meseriile uitate revin in forta
Dupa Ghita Ciobanul care are peste 500.000 de prieteni virtuali pe pagina sa personala de pe o retea de socializare si Constantin Craciun si-a facut pagina de internet, pentru a fi in contact cu “fanii” sai. Deja mai multi crescatori de animale s-au orientat catre mediul virtual pentru a isi expune produsele. Chiar pe o retea de socializare am gasit o pagina creata de un crescator de gaini de rasa din sudul tarii.
Nea Costica isi prezinta mandru rubricile de la el din site, are una dedicata mioarei Frumusica, alta pentru berbecul Vasilica, nu a fost uitat nici strajnicul strajer al averii sale cainele Geolgau. Fiecare rubrica este insotita de o scurta prezentare, precum si diverse poze si filmulete haioase. Si Ciobanul Ghita, la fel de celebru in mediul online, are pe pagina sa de facebook zeci de poze cu mioarele sale, iar cum Pastele se apropie el a inceput sa isi prezinte, mandru, miei.(Sursa foto taranusarac.ro)(A.S.)