Cel mai simpatic cioban din Romania, Ghita, ne-a povestit cu lux de amanunte cum a petrecut el ziua de 1 Mai. Daca multi au avut liber de la job, el a muncit din greu, cot la cot cu ciobanii sai. Dar la finalul zilei s-a relaxat si el la un gratar.
Cel mai cunoscut oier, pe numele sau adevarat Gheorghe Danuletiu, ne-a povestit cum a petrecut el ziua de 1 Mai. Bineinteles, el nu putea sa lipseasca de langa mioarele sale, carora a fost nevoit sa le faca un nou look, unul de primavara-vara.
“Am tuns la oi”
Ghita Ciobanul a fost langa mioarele sale de 1 Mai, undeva la limita dintre judetele Salaj si Cluj. El ne-a povestit ca a trebuit sa le tunda, iar pe seara a facut un gratar alaturi de ciobanii sai.
“La oi am fost pe 1 Mai, unde sa fiu altundeva!? Le-am tuns. Apoi am facut gratar , dar numai cu pastrama. Am petrecut cu ciobanii mei, in patru zile am tuns cam 1.000 de oi”, ne-a spus Ghita. De altfel, carnea a fost servita alaturi de nelipsita palinca de prune. (Alex Saulea)