O nouă controversă încinge spiritele în Marea Britanie, iar ea se referă la orele de educație sexuală în care profesorii se adresează copiilor cu vârste fragede. Mai nou, băieții de opt ani învață ce este aceea menstruație și că ar putea avea, chiar ei, o astfel de ”perioadă”. Abordarea pune pe jar nu numai părinții respectivilor copii, ci și anumite instituții care nu văd cu ochi buni un astfel de demers și consideră că va exista o confuzie uriașă.
Discuțiile despre sex au fost considerate, foarte multă vreme, un subiect tabu pentru clasele mici, mulți cercetători fiind absolut convinși că nu se poate discuta despre un astfel de subiect la vârste foarte fragede, fiindcă se pot naște confuzii care îi afectează – pe termen lung – pe cei mici, informează Daily Mail.
Ghidul profesorului de la Consiliul Local Brighton & Hove, afirmă: „Bărbații transsexuali pot avea, la rândul lor, ciclu”. Și se mai spune că atunci când se vorbește despre menstruație este necesar să fie încluse și genul feminin, dar și genul masculin.
Discuțiile sunt aprinse și departe de a se încheia, adversarii unor astfel de abordări la orele de educație sexuală fiind de părere că băieții vor fi bulversați și vor crede că fetele sunt, la rândul lor, băieți sau invers. Toate acesta controverse vin pe fondul unor informații conform cărora unii dintre băieți nu se regăsesc în categoria ”sex masculin”, aceea cu care s-au născut.
Deputatul Tory David Davies a fost foarte tranșant din acest punct de vedere. El consideră că totul este o nebunie și că nu poți explica unor copii de opt ani ce înseamnă să fii transsexual, cu toate eventualele probleme care ar decurge de aici.
Pe de altă parte, repreze4ntanții consiliului local Brighton & Hove au încercat să își explice demersul și spun că, la bază, se află o idee nobilă:
„Prin încurajarea unei educații eficiente privind menstruația și pubertatea, sperăm să reducem stigmatizarea și să ne asigurăm că niciun copil sau tânăr nu se simte rușinat atunci când trebuie să cumpere diferite produse necesare la ciclu. Credem că este important ca și băieții și fetele să poată vorbi deschis despre menstruație”.
Unii bărbaţi au nivelul de bază de testosteron mai ridicate decât alţii, dar nivelul fiecăruia se schimbă constant. De fapt, partea creierului numită „hipotalamus” măsoară nivelul testosteronului din sânge. Dacă este prea ridicat sau prea scăzut, hipotalamusul trimite un mesaj glandei pituitare, care la rândul ei trimite un mesaj testiculelor.Totuşi, se pare că la fiecare individ hipotalamusul acceptă o serie variată de nivele de testosteron, care se modifică conform mai multor factori, precum temperatura, sănătate, stres, alcool şi activitate sexuală.
„Schimbările în nivelul de testosteron şi de alţi hormoni înseamnă că şi bărbaţii se prefac că sunt mai drăguţi când vor să facă sex, dar, de fapt, ei devin mai atenţi cu partenera după ce fac sex. Dar asta numai pentru un timp. Ceva mai târziu- cât de târziu depinde de vârstă şi de o serie de alţi factori- pot deveni nervoşi şi agresivi”, a spus Paul Jenner în cartea sa „Sex ca la carte”.
Transsexualismul (denumit și transsexualitate) se caracterizează printr-o identificare puternică și persistentă cu celălalt gen. Persoanele în cauză simt că sunt victime ale unui accident biologic și sunt închise într-un corp care nu se potrivește identității lor de gen. Cei care manifestă această afecțiune poartă denumirea de transsexuali.
Această percepție și convingere este considerată o boală psihică, motiv pentru care se încadrează în lista tulburărilor psihice. Societatea americană de psihiatrie a revizuit Manualul de diagnostic și statistică al tulburărilor mintale (DSM) și nu mai cataloghează transsexualismul ca fiind o tulburare mintală. Organizația Mondială a Sănătății își va actualiza, pentru prima oară în zeci de ani, lista cu boli psihice. Categorizarea revizuită va fi publicată în 2018, iar vestea legată de această modificare vine după ce un studiu publicat în The Lancet Psychiatryexplică de ce transsexualismul nu ar trebui diagnosticat ca boală psihică.