Gesturile care favorizează contaminarea cu noul coronavirus! Studiile arată că ne atingem de 23 de ori pe față, într-o oră. Ce putem face pentru a scăpa de acest obicei
Lumea este în plină epidemie de coronavirus, majoritatea țărilor au fost afectate, iar virusul continuă să facă zilnic o mulțime de victime. Pentru a încetini și opri extinderea și mai mare a virusului, autoritățile au impus respectarea anumitor reguli de siguranță. Oamenii trebuie să limiteze contctul între ei și să respecte regulile de igienă: spălatul des pe mâini și evitarea contactului cu zona ochilor, a gurii și a nasului.
Chiar dacă aceste reguli par destul de simple, se pare că, involuntar, oamenii își ating fața de foarte multe ori pe zi, expunându-se riscului și favorizând o transmisie rapidă a virusului COVID-19, potrivit BBC. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, DECLARAȚIE-ȘOC DESPRE NOUL CORONAVIRUS: ”POATE LA UN MOMENT DAT VOM ÎNVĂȚA SĂ TRĂIM CU EL. LUMEA TREBUIE SĂ SE PREGĂTEASCĂ PSIHOLOGIC…”)
Conform unui studiu observațional, realizat în anul 2015, care a analizat comportamentul studenților de la medicină din Australia a arătat că, în medie, tinerii se atingeau de 23 de ori pe oră. (VEZI ȘI: ESTE OFICIAL! UN DIAGNOSTIC PUS GREȘIT A DUS LA IZBUCNIREA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)
Din păcate, acest gest ne pune sănătatea în pericol, pentru că suntem mai predispuși la infecții din cauză că ne atingem fața, după ce am pus mâna pe diverse obiecte din mediul înconjurător sau chiar pe alți oameni.
Cum să renunți la obiceiul de a pune mâna pe față
Un gest făcut involuntar este greu de scos din rutină. Însă acest obicei se poate schimba, sau măcar se pot reduce riscurile.
Michael Hallsworth, expert în domeniul comportamental uman de la Universitatea Columbia, din SUA, spune că este greu să faci un om să renunțe la ceva ce face involuntare și că cea mai bună soluție este menținerea unei igiene foarte bune. Este mult mai ușor ca oamenii să învețe să se spele mai des pe mâini, decât să nu își atingă fața.
„A spune oamenilor să nu mai facă un gest pe care oricum îl fac în mod inconștient, este greu. Este mult mai ușor să-i faci pe oameni să se spele mai des pe mâini decât să se atingă de mai puține ori pe față. N-o să avem succes dacă o să le spunem oamenilor să nu mai facă un gest pe care ei oricum nu realizează că-l fac’, a declarat specialistul.