Un tânăr din judeţul Gorj a reuşit să facă bani, după ce a pus bazele unei afaceri inedite! A deschis o fermă unde se produce biohumus, un fertilizant natural, folosit în agricultura ecologică. Iar pentru asta are peste două milioane de angajaţi speciali: râme roşii aduse din California. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, a aflat toate detaliile poveștii de succes. (VEZI ȘI: A LUCRAT 10 ANI ÎN NORVEGIA, IAR AZI… NU E BANC! UN BĂIMĂREAN CÂŞTIGĂ BANI DIN „ÎMPACHETAT” FUM!)
Îngrăşământul organic produs de râme poate ajunge să dubleze recolta fermierilor. Daniel Pasăre a studiat mult timp cum să producă un astfel de îngrășământ bio, cu mare succes la fermieri.
”De trei ani și jumătate producem aici, în localitatea Telești din Gorj. Am lucrat ca manager la o multinațională şi am văzut că tendința în Europa este să fie totul bio până în 2022”, spune Daniel Pasăre. (CITEŞTE ŞI: Poveste de succes! A lucrat la cules în Spania, iar acum… Câştigă mii din euro din scaieţi!)
Atunci când s-a apucat de afacere, tânărul a cumpărat două familii de râme, adică aproximativ 200.000 de râme și în silozuri a pus la fermentat gunoiul de grajd, adus chiar de la munte.
”La început am avut două familii de râme, am făcut silozuri unde am pus la fermentat gunoi de grajd, iar, de la cele două familii, am ajuns la 20 familii, adică avem peste două milioane de râme. Intervin și pierderi când ies la fermentat, iar o familie are nevoie de un metru cub pentru a se menține în creștere, să poată produce cam un gram pe zi de îngrășământ. (NU RATA: PLĂTEŞTE ŞI 30 DE MII DE EURO PENTRU A PERSONALIZA UN ”MONSTRU”. EL ESTE REGELE TIRURILOR!)
Eu mențin râmele undeva la trei ani în fermentație, după care scoatem acel îngrășământ pentru a avea un pH mai mare, minerale. Cum acționează? Râmele lasă o micoză care ajută solul în creșterea de săruri. După mine, ca producător, un îngrășământ bun trebuie să aibă cel puțin un an, eu am la trei ani deja îngrășământ”, a adăugat tânărul producător din Telești.
Hibridul de râme de California se vinde cu 300-400 de euro pentru o singură familie. Humusul obținut mai apoi se vinde ambalat în saci de 40-50 de litri, iar un litru costă 2 lei. „Avem clienți în Băilești, au cumpărat la început 2.000 de litri pentru verificare și au revenit pentru încă 2.000 de litri, ne-au spus că, dacă la un solar scoteau trei tone de produs, după îngrășământ, producția a ajuns la cinci tone și jumătate. Noi le oferim suport și informații pentru folosire”, a mai spus Daniel Păsare. (VEZI AICI: EXISTĂ UN SAT DIN ROMÂNIA UNDE TINERELE ÎNVAŢĂ SĂ FIE GOSPODINE. ŞCOALA DE NEVESTE)