Gazul are putea să se raționalizeze!? Ce se va întâmpla în iarnă

Publicat: 05/07/2022 | 10:41
Imagine reprezentativă. Sursă foto: Pixabay

Există posibilitatea ca, începând din iarna anului 2022, gazul să se raționalizeze pentru marile companii industriale. Această măsură ar putea fi luată de Guvern, fiind o soluție în condițiile în care țara noastră nu ar mai putea importa gaze din alte state.

Începând din iarna aceasta, Guvernul ar putea lua în calcul o măsură pentru raționalizarea gazului pentru marile companii industriale, în condițiile în care țara noastră nu ar mai putea importa gaze din alte state. În acest moment, țara noastră își asigură aproape 85% – 90% din consum din surse interne. Însă, pentru acoperirea restului necesar de gaze, există mai multe variante pe care autoritățile le-ar putea lua în calcul.

Citește și  ANUNȚ IMPORTANT PENTRU ROMÂNI! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU FACTURILE LA ENERGIE ELECTRICĂ ȘI GAZE DIN TOAMNĂ

Cum s-ar putea acoperi restul necesar de gaze, în România?

O soluție reprezintă importul de gaze din Azerbaidjan. Însă, pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie rezolvată problema transportului, având în vedere că gazul trebuie să treacă prin conductele turcești.

Pe de altă parte, există și o a doua soluție. Dacă se va decide în acest mod, țara noastră ar putea achiziționa gaz lichefiat din Statele Unite ale Americii. Gazul lichefiat ar putea ajunge pe mare, până în Grecia, iar de acolo trebuie transportat prin conductele din Bulgaria. Problema ar fi că Bulgaria nu este conectată, cel puțin în acest moment, la rețeaua de conducte din Grecia. O altă soluție ar fi legată de importul din Emiratele Arabe Unite.

Totuși, de menționat faptul că această raționalizare nu va fi aplicată consumatorilor casnici, arată observatornews.ro.

Pe de altă parte, de exemplu, autoritățile din Germania au anunțat că există posibilitatea ca apa caldă să fie distribuită în anumite intervale orare, la iarnă. Această decizie s-a luat pentru economisirea de gaz.

Citește și ACEȘTIA SUNT „VAMPIRII ELECTRICI”. APARATELE ELECTROCASNICE DIN LOCUINȚĂ PE CARE TREBUIE SĂ LE SCOȚI DIN PRIZĂ. DEȘI SUNT ÎN STAND-BY, CONSUMĂ MULTĂ ENERGIE ELECTRICĂ

Sursă foto: Pixabay