Gabriel Liiceanu, zis si „intelectualul lui Basescu”, a fost criticat dur de tanarul intelectual Ionut Vulpescu, deputat in Parlamentul Romaniei, in cadrul unui editorial publicat in Revista Cultura.
In articolul sau, Vulpescu demonstreaza ca Liiceanu este atat de fascinat si absorbit de catre Traian Basescu, incat nu realizeaza ca toate caracteristicile negative pe care i le atribuie lui Victor Ponta il descriu, de fapt, pe actualul presedinte. „Din pacate, golania in politica e sinonima cu «epoca Basescu», una in care dl Liiceanu a fost (sau, mai bine zis, n-a fost nimic altceva decat) un soldat credincios al propagandei oficiale. Textul din Contributors abunda, de altfel, de epitete pe care Gabriel Liiceanu le atribuie fiintei premierului: bascalios, vulgar, huligan, jignire, clovn, tupeu. Daca, insa, le-ai rosti in fata unui om de pe strada si l-ai ruga sa le asocieze cu o personalitate politica, ma tem ca nu Victor Ponta ar fi primul nume pe aceasta lista. Ci, din nou, Traian Basescu”, a scris tanarul deputat.
Ionut Vulpescu aduce in discutie si izolarea externa a Romaniei din timpul lui Traian Basescu. „Filosoful il acuza (pe Victor Ponta, n.r.), cu o gravitate de Savonarola de cartier: «ne-ati furat directia in care trebuia sa mergem». Daca acea directie era spre nicaieri, atunci, da, trebuie sa fim de acord cu dl Liiceanu. Numai ca nu stiu daca spre nicaieri chiar e o directie. In raport cu ea, faptul ca Victor Ponta se vede regulat cu vicepresedintele SUA, cu presedintele Comisiei Europene, cu cel al Parlamentului European, cu presedintele Frantei si cu cancelarul Germaniei, e un imens castig”, a mai sustinut deputatul.
Citeste si
Filozoful Liiceanu s-a cuplat cu „industriasa” Mociornita
Paunescu despre Liiceanu: Minte ca un porc si gandeste ca o rata!
Vulpescu mai atinge un punct sensibil si anume usurinta cu care Liiceanu ii acuza pe altii de coruptie: „Oare editura pe care o conduce nu a primit niciodata bani de la stat, bani pe care un eventual Liiceanu al stangii sa-i defineasca drept spaga sau sifonare? Mai ales in perioadele in care filosoful ridica in slavi tocmai personalitatea care avea, in acel moment, puterea de a directiona acei bani?”, mai noteaza deputatul.