Gabriel Dorobanțu (71 de ani) a intrat în sufletele oamenilor, în primul rând, prin muzica pe care o dăruiește publicului. Cântărețul a dezvăluit în premieră, în cadrul unui interviu, detalii inedite referitoare la șlagărul „Hai, vino, iar în gara noastră mică”. Piesa care a apărut în urmă cu 37 de ani a fost cântată de 20.000 de ori! Detaliile se află mai jos, în articol.
Gabriel Dorobanțu a făcut dezvăluiri inedite referitoare la șlagărul „Hai, vino, iar în gara noastră mică”. Piesa a luat naștere în urmă cu 37 de ani și a fost scrisă de compozitorul Dumitru Lupu, pe versurile lui Florin Pretorian. Melodia a apărut în anul 1986. Se regăsește pe albumul „Să nu vii iar să mă cauți” (1994). Este o melodie ascultată de români, chiar și la aproape patru decenii de când a luat naștere. Despre melodie a vorbit însuși artistul, care a dezvăluit că a cântat-o de 20.000 de ori.
Melodia respectivă ar fi trebuit să fie cântată de Ileana Șipoteanu, soția lui Dumitru Lupu. Deși nu se arătase încântat de piesă, la început, Gabriel Dorobanțu a cântat-o. Piesa a fost auzită prima oară la Radio România, pe programul 1 (emisiunea „Orele Serii”). A fost înregistrată în studioul Televiziunii Române – Paul Enigărescu a fost regizorul muzical. Mai mult decât atât, piesa a coincis cu un subiect al vremii de atunci, și anume un incident care a avut loc la Căile Ferate din Brașov.
„Până acum nu m-am gândit să fac o contabilizare a dăţilor în care am prezentat-o pe scenă, dar cred că aş putea spune că am interpretat-o de circa 20.000 de ori. Ca să fiu mai exact, ar fi undeva între 18.000 şi 20.000 de ori.
Melodia aceasta este, într-un fel, cartea mea de vizită, deci nu poate lipsi din niciun spectacol la care iau parte. Fie lumea cât de supărată şi vremurile astea pe care le ştim cu toţii, dacă este Gabriel Dorobanţu, este şi şlagărul cu pricina”, declara Gabriel Dorobanțu pentru Impact.ro.
De altfel, regretatul compozitor Dumitru Lupu vorbise și el despre modul în care a luat naștere piesa „Hai, vino, iar în gara noastră mică”. Totul a început într-o sală de balet, la Teatrul Alexandru Davila din Pitești. Melodia fusese compusă pe un „pian dezacordat, vechi, care asigura acompaniamentul exerciţiilor coregrafice din fiecare dimineaţă”. Într-o dimineață, actorul Florin Pretorian i-a lăsat pe pupitrul pianului un text pentru piesa respectivă.
Sursă foto: capturi video, Facebook