Fructul ideal pentru creșterea imunității. Cum să-ți protejezi corpul în sezonul rece
Toamna începe să-și intre în drepturi, motiv pentru care românii trebuie să-și întărească sistemul imunitar. Pentru a vă putea feri de răceală și gripă, este suficient să aveți o dietă alimentară care să ajute corpul, în lupta cu virușii.
„Vedeta” dietei de vreme rece este grapefruitul. Precum multe alte citrice, fructul este încărcat cu vitamina C, vitamină ce s-a dovedit că întărește sistemul imunitar. Este un antiinflamator, antiviral și antibacterian, adică un ajutor de nădejde împotriva virușilor.
Grapefruitul conține, de asemenea, zinc, despre care se știe că este un stimulent al sistemului imunitar. Cercetătorii au concluzionat, într-un studiu, că aportul de zinc și vitamina C a scurtat durata infecțiilor respiratorii, inclusiv răceala comună. (CITEȘTE ȘI: Cele 4 fructe care te scapă imediat de burtă! Ard grăsimilie într-un timp record)
Fructe pe care trebuie să le consumi în sezonul rece
Afinele au proprietăți antioxidante care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar al unei persoane. Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă aceste fructe au mai puține șanse de a face o infecție a tractului respirator superior sau o răceală comună, față de cei care le ignoră.
Portocalele și kiwi-urile sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C. Mulți oameni le consumă atunci când sunt la începutul unei răceli. Deși oamenii de știință nu sunt siguri cum ajută, vitamina C poate reduce durata simptomelor obișnuite de răceală și poate îmbunătăți funcția sistemului imunitar uman.
Portocala este cunoscută pentru faptul că stimulează sistemul imunitar, datorită concentrației sale de vitamina C. În plus, poate preveni deteriorarea celulelor și este un puternic antioxidant.
Merele sunt, de asemenea, extrem de bune în sezonul rece deoarece conține quercetin, substanță care dă un plus de imunitate corpului. (CITEȘTE ȘI: Leguma care topește kilogramele și crește imunitatea. Trebuie consumata doar o data pe săptămână)