Fructul cu care au dat lovitura agricultorii români. Câștigă o avere cu doar un hectar cultivat

Publicat: 22/07/2022 | 17:03
Teren agricol. Sursă foto: Pixabay

Un fruct atât de mic poate aduce atât de mult venit, încât agricultorii care îl cultivă se pot îmbogăți. Pentru doar 200 de grame de afine, prețul poate depăși zece lei. Investiția nu este mare, dar câștigurile sunt pe măsură. 

Cei care vor să devină agricultori, ar trebui să se gândească serios la cultivarea de afine. Pentru un singur hectar de fructe, se pot câștiga lejer peste 20.000 de euro. Cererea este atât de mare pe piața din România, încât muncitorii lucrează ore bune. O singură persoană, într-o zi de muncă, adună chiar până la 40 de kilograme de afine. 

Pe piața din România, un kilogram de afine are un preț de aproximativ 40 de lei. Calculat la 40 de kilograme, înseamnă 1.600 de lei. Așadar, în doar zece zile de muncă, un muncitor poate aduce venituri chiar și de 16.000 de lei. (CITEȘTE ȘI: Raluca Bădulescu le-o întoarce “haterilor” care îi contestă fizicul: “Există circuri infinite că sunt bolnavă și anorexică!”)

Beneficiile consumului de afine. Top 3 motive pentru care să mănânci aceste fructe

Pentru cei care nu sunt interesați de afacerile cu afine, tot ar trebui să știe câteva motive pentru care aceste fructe sunt extrem de bune. Nu doar că au un gust plăcut, dar aduc și beneficii organismului.

Afine. Sursă foto: Pixabay
  1. Afinele contribuie la diminuarea grăsimii abdominale. Aceste fructe conțin substanțe care reduc factorii de risc din cauza cărora se formează grăsimea abdominală. 
  2. Afinele previn îmbătrânirea. Datorită conținutului bogat de antioxidanți, afinele luptă cu radicalii liberi care degradează organismul. De asemenea, ca urmare a conținutului de Vitamina C, aduce imunitate și sănătate pielii. 
  3. Îmbunătățește vederea. Afinele conțin un nivel ridicat de compuși numiți antocianozide care încetinesc pierderea vederii. De asemenea, acestea conțin antioxidanti numiti carotenoide (luteina, zeaxantina, etc.), flavonoide (cum ar fi rutina, resveratrol, quercetin. În plus, pe lângă alte substanțe importante precum vitamina C, vitamina E și vitamina A, seleniu, zinc și fosfor. (CITEȘTE ȘI: Schimbări importante pentru toți românii care scot bani de la bancomat. Măsura a intrat deja în vigoare)

 

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult