Fructele sunt o sursă de vitamine și antioxidanți care luptă cu radicalii liberi. Cei care le consumă, au șanse mari să prevină apariția uneia dintre cele mai grele boli, cancerul. Secretul este să le consumați în proporțiile recomandate de nutriționiști.
Unele dintre cele mai bune fructe pentru sănătate sunt prunele uscate. Chiar dacă ar părea greu de crezut, nutriționiștii au prezentat multiplele beneficii pe care le pot aduce organismului, atunci când sunt mâncate măcar câte șase în fiecare zi.
Printre multele motive pentru care este bine să mănânci prune uscate, se numără și faptul că au în componența lor fibre și vitaminele A, C și K, dar și multe minerale. Bonus: au proprietatea de a preveni cancerul de colon, una dintre cele mai grave forme ale bolii. (CITEȘTE ȘI: Cercetătorii au descoperit un nou mod prin care se declanșează cancerul în organism. Ce au transmis)
Prunele uscate conțin antioxidanți care pot ajuta în lupta cu mai multe boli grave. Printre acestea, se numără: diabetul, probleme ale inimii, tensiune arterială, boli ale plămânilor.
Pentru persoanele care se confruntă cu diabet, porția de șase prune uscate poate fi un real ajutor. Aceste fructe conțin nutrienți care ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge.
Sănătatea oaselor este un alt punct care poate fi rezolvat prin consumul de prune uscate. Nu doar că pot preveni apariția problemelor la nivelul sistemului osos, dar pot și să-i ajute pe cei care se confruntă cu ele. Motivul este simplu: prunele uscate conțin vitamina K și boron, care au un rol esențial în formarea de osteocalcin. Proteina aceasta are rolul de a ajuta calciul să se depună pe oase. (CITEȘTE ȘI: TOP 5 alimente împotriva cancerului. Trebuie să le incluzi în alimentație)