Fructul banal pe care Mihaela Bilic îl recomandă pentru slăbire: „Sigurul în fața căruia lăcomia se recunoaște învinsă”
Mihaela Bilic (53 de ani) discută cu urmăritorii săi și le recomandă anumite alimente pe care să le consume, pentru a putea scădea în greutate. De data aceasta, medicul nutriționist a recomandat un fruct banal care să fie introdus în alimentație și care poate contribui la scăderea în greutate. Iată detaliile mai jos, în articol.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic, în vârstă de 53 de ani, împărtășește opinii și recomandări pe rețelele de socializare. Printre cele mai recente se află și o recomandare pentru persoanele care doresc să slăbească.
Printre alimentele recomandate de medic se numără gutuia. Fructul conține fibre solubile care vor ajuta la procesul de scădere în greutate. Gutuia conține vitamina C, vitamina B, cupru, potasiu, magneziu. De altfel, medicul nutriționist a făcut și o recomandare legată de consumul ei. Poate fi mâncată cu bucățele de telemea sărată.
„«Galbenă gutuie, dulce-amăruie, lampă la fereastră, toată iarna noastră»”🎼
Așa da, ca lumină la fereastră sau parfum pentru cameră, să tot folosești fructele! Nu sunt o fană a fructelor, nu pentru că n-ar fi bune, ci pentru că fac poftă de mâncare și îngrașă. Sigur, totul ține de cantitate, dar eu n-am reușit încă să mănânc cireșele sau boabele de strugure numărate, doar cât încap într-un pumn😝.
Sigurul fruct în fața căruia lăcomia se recunoaște învinsă, este gutuia: pe ea nu o poți mânca nici repede, nici în cantitate mare, dacă nu vrei să sfârșești înecat! Pe lângă lecția moderației și a mestecatului îndelungat, gutuia are multe beneficii: vitamina C cât să pună în umbră toate citricele, cu kiwi la un loc! Din cauza asta și se înnegrește imediat ce e tăiată, vitamina C care se oxidează la contactul cu aerul.
Apoi gutuia are fibre solubile (pectine) din belșug, fibre ce se umflă și se transformă în gel la contactul cu apa. Nu întâmplător gutuia e folosită ca agent de gelifiere, dar are și avantajul că ține stomacul plin și alungă foamea. Nu în ultimul rând, gutuia are puțină fructoză, puține calorii și indice glicemic mic, adică e prietena siluetei și a celor cu diabet.
Noi mâncăm gutuia ca atare, însă în alte țări nu se consumă crudă, proaspătă, ci doar gătită, făcută dulceață, gem, peltea…
Să nu uitați de ea, e un desert dietetic de sezon. Iar dacă aveți în cămară gem de gutui, vă fac o recomandare: merge de minune cu câteva bucățele de telemea sărată, combinația dulce-sărat e cu adevărat delicioasă😋”, a scris Mihaela Bilic.
Ce aliment recomandă Mihaela Bilic să fie consumat în sezonul rece?
Există și un aliment pe care medicul nutriționist îl recomandă să fie consumat în sezonul rece. Este vorba despre ciocolată. Spune despre acest aliment că este unul „premium”, care contribuie la buna dispoziție a unei persoane.
„Ciocolata este alimentul premium când vine vorba de bună dispoziție. Există o legătură între mâncare și starea de bine de la nivelul creierului. Iar ciocolata rezolvă ecuația. A venit sezonul rece, nopțile sunt mai lungi, afară este frig și automat starea noastră de bine de strică. Depresia este un simptom care este asociat cu sezonul de toamnă-iarnă. Și nu. Nu trece prin voință și trebuie să ne ajutăm chiar și cu alimentația”, spunea medicul nutriționist.
De asemenea, medicul nutriționist vorbise despre substanțele chimice din creier care sunt responsabile cu starea de bine la nivelul creierului. A vorbit despre triptofan, un aminoacid din alimente și care se transformă în serotonină, în organism. Pe de altă parte, și magneziul contribuie la starea de bine a unei persoane.