Fructele Si legumele din piete pot fi cancerigene
PERICOL. Din cauza neglijentei autoritatilor, pietarii risca sa vanda, odata cu legumele aratoase, si substante periculoase Cu toate ca sunt catalogate ca fiind cele mai sanatoase, legumele de pe tarabele din piete pot fi mai periculoase decat cele din import, din supermarketuri. In timp ce toate legumele si fructele de provenienta straina sunt testate periodic pentru depistarea substantelor nocive, ceea ce gasim in piete nu prezinta nicio garantie a calitatii. „Produsele de pe tarabe, care pot contine cantitati diverse de aditivi alimentari sau hormoni de crestere, nu sunt verificate periodic de nicio autoritate, nici macar de noi”, ne-au declarat specialistii din cadrul Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare. Asadar, atata timp cat cantitatea de substante nocive nu este controlata, poate depasi oricand limitele de normalitate. Pericolul este cu atat mai mare cu cat specialistii avertizeaza ca aceste substante pot sa provoace cancer de vezica urinara la adulti iar la copii, pot fi cauza pubertatii precoce. (A.F.A.)