Ziua internaţională a copilului este sărbătorită în România, dar şi în alte aproximativ 50 de ţări. Cu nostalgie, Klaus Iohannis a publicat pe pagina lui oficială de Facebook o fotografie din tinerețe, pe când avea doar 17 ani.
Pe 16 noiembrie 2016, Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii prin declararea zilei de 1 iunie sărbătoare legală. Astfel, din 2017, Ziua Copilului este liberă.
Astfel, cu ocazia zilei de 1 iunie, Klaus Iohannis a publicat pe pagina sa oficială de Facebook o poză din tinerețe. Îmbrăcat la costum și cravată, președintele României avea atunci doar 17 ani. Într-o singură oră, fotografia a strâns 26.000 de reacții și aproape 4.000 de comentarii.
„Amintire din copilărie #17ani #1Iunie #ZiuaCopilului”, a scris Klaus Iohannis în dreptul fotografiei.
Un alt motiv de sărbătoare pentru români sunt noile relaxări începând de astăzi. Iată câteva dintre ele. Cluburile, barurile și discotecile pot fi deschise la 50%, în intervalul orar 5,00-24,00 pentru persoanele vaccinate.
De asemenea pot fi organizate evenimente mari, în spațiu deschis, cu până la 1.000 de persoane care fac dovada vaccinării, a unui test PCR negativ sau că au trecut prin boală și cu mai mult de 1.000 de persoane, cu condiția ca toate să fie vaccinate. Activitățile culturale vor putea fi organizate în spații deschise cu cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și cu obligativitatea purtării măștii de protecție. Condiția este ca incidența COVID să fie mai mică 3 la mia de locuitori.
Nunțile, botezurile, mesele festive și parastasele pot fi organizate cu cel mult 70 de persoane în spații deschise sau 50 de persoane în spații închise, dacă incidența este sub 3 la mie și sunt respectate măsurile de protecție sanitară.
Restaurantele pot funcționa cu capacitate până la 70% acolo incidența este sub 3 la mie, în intervalul orar 5,00-24,00. Masca de protecție poate fi eliminată la locul de muncă în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 5 persoane, cu condiția ca acestea să fie complet vaccinate, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spațiile închise comune.