Fostul fotograf de război l-a “penetrat” până şi pe celebrul regizor Cristi Mungiu. “Spionaşul Dandana” a pus mâna pe 1 mil. €, apoi… CANCAN.ro a intrat pe firul unei poveşti super-ciudate şi a descoperit că…

De: Cancan
Publicat: 12/01/2018 | 00:00

În 2014, Cristian Movilă obţinea alături de Cristian Mungiu o finanţare de 4,455 milioane de lei, aproximativ un milion de euro, pentru realizarea filmului „RMN”. A fost de departe cea mai mare finanţare acordată în acel an de către CNC, următorul film finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, „Fata Munţilor”, în regia lui Cătălin Mitulescu, primind o sumă de peste două ori mai mică, de 2.089.000 de lei.

„Spionaşul Dandana” a pus mâna pe milionul de euro de la CNC, dar filmul nu a apărut vreodată!

„Spionaşul Dandana” a pus mâna pe milionul de euro de la CNC, însă filmul nu a apărut vreodată. Pelicula „RMN”, care a primit un milion de euro finanţare, s-a transformat într-un film-fantomă. CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, a intrat pe firul acestei poveşti super-ciudate pentru a afla de ce acel lungmetraj nu a ajuns să fie realizat.

Mai întâi CANCAN.ro a luat legătura cu CNC, care ne-a trimis la producătorul filmului. “Vă putem spune doar atât, că trebuie să întrebaţi producătorul şi că, din ce ştim noi, filmul nu s-a terminat. Pentru mai multe detalii, luaţi legătura cu producătorul. Noi nu vă putem ajuta cu mai multe. Contractarea proiectului în urma câştigării concursului nu ţine de compartimentul nostru”, ne-a declarat un reprezentant al CNC. Ulterior, CANCAN.ro a încercat să ia legătura cu celebrul regizor Cristian Mungiu, care ne-a trimis la Mobra Films, casa de producţie de film fondată tot de el.

“RMN este un proiect la care s-a renunţat. S-a renunţat pentru că, la încheierea perioadei de doi ani până la care ar fi trebuit semnat contractul de creditare cu CNC şi ar fi trebuit să înceapă producţia, nu erau întrunite condiţiile necesare pentru a se putea realiza filmul. Finanţarea de la CNC nu a fost niciodată accesată, instituţia a fost înştiinţată în termenul legal despre decizia producătorilor de a renunţa la proiect şi de a nu accesa finanţarea câştigată prin concurs, iar fondul a rămas la dispoziţia CNC – să-l folosească cum crede de cuviinţă. Cel mai probabil, a alimentat următorul concurs de proiecte”, a fost reacţia celor de la Mobra Films.

Proiectul ar fi picat după ce Mungiu şi Movilă s-au certat

Surse extrem de bine informate ne-au declarat că „RMN” nu a mai apărut niciodată deoarece Cristian Mungiu şi Cristian Movilă s-au certat. Cristian Movilă a scris scenariul filmului respectiv după celebrul caz al furtului de tablouri din Olanda, care a făcut înconjurul presei internaţionale.

Mungiu, care a fost distins în 2007 cu prestigiosul Palme d’Or pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, urma să regizeze „RMN”, numai că disensiunile dintre el şi Movilă au dus la oprirea proiectului. Sursele noastre susţin că Mungiu a primit o ofertă pentru a vinde pelicula respectivă, însă este problematic cum ar putea fi realizat filmul respectiv având în vedere că scenariul a fost scris de „Spionaşul Dandana” Cristian Movilă. (CITEŞTE ŞI: Premiu la Cannes pentru regizorul român Cristian Mungiu!)

„Spionaşul Dandana” Cristinel a luat masa cu ambasadoarea Olandei

CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, a publicat în exclusivitate imaginile cu Cristian Movilă şi ambasadoarea Olandei, Stella Ronner Grubacic, la cafenea. Întâlnirea dintre Movilă şi doamna ambasador a avut loc lângă Guvern, a durat o oră şi a fost total aparte, având în vedere că este cu totul ieşit din comun ca o ambasadoare să îşi vadă contactele… la o cafenea. „Spionaşul Dandana” şi Excelenţa Sa Stella Ronner Grubacic au băut ceai şi au vorbit mai mult şoptit, aplecaţi peste masă. Ambasadoarea Olandei i-a arătat, la un moment dat, lui Cristian Movilă imagini/fişiere din telefonul ei. (VEZI ŞI: MEGAEXCLUSIVITATE – Imaginile cu ambasadoarea Olandei, la cina de An Nou cu familia milionarului condamnat pentru corupţie!)

Cristian Movilă a fost fotograf la nunta Elenei Băsescu cu Syda. Sursele DAS susţin că Movilă le-a spus invitaţilor la mega-evenimentul de atunci că a luat legătura direct cu Traian Băsescu şi că vorbeşte numai cu el. Să nu uităm, Traian Băsescu era, la acea oră, preşedintele României. Aceleaşi surse ne-au mai spus că meseria de fotograf ar reprezenta, de fapt, „acoperirea” lui Movilă, el fiind colaborator al unui serviciu de informaţii.

Movilă s-a menţinut în anturajul oamenilor politici de la vârful ţării, el fiind mai apoi fotograful Guvernului Cioloş. Potrivit surselor noastre, Cristian Movilă îl avea, în perioada în care Cioloş era premier, în raza sa de influenţă, pe fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu. În plus, tânărul fotograf participa la şedinţele Guvernului Cioloş, acolo unde era legendat ca “reprezentant al societăţii civile”. Există informaţii potrivit cărora „Spionaşul Dandana” a vorbit la unele întâlniri oficiale în numele asociaţiei “Salvaţi Bucureştiul” a lui Nicuşor Dan. (NU RATA, AICI: Sursele DAS demontează comunicatul care i-a luat apărarea Stellei Ronner Grubacic. Avem detalii de ultimă oră despre cheful imperial de la Teleferic. Cum a minţit ambasadoarea Olandei în legătură cu super-partyul de la ”Revelionul bogaţilor”)

Tatăl lui Cristian Movilă, implicat într-o „scurgere de fonduri” de opt milioane de euro

„Spionaşul Dandana” Cristian Movilă provine, potrivit surselor DAS, dintr-o familie de oameni descurcăreţi, de băieţi deştepti, dar extrem de controversaţi. O publicaţie locală din Teleorman, teleormannews.ro, scria despre tatăl lui Cristian Movilă, Ştefan Movilă, că ar controla un imperiu piramidal de firme la limita legii. Tatăl lui Cristian Movilă ar fi fost implicat într-o “scurgere de fonduri” în care s-au rostogolit circa opt milioane de euro. Potrivit publicaţiei citate, în timp ce creditorii stăteau liniştiţi că îşi vor recupera banii din vânzarea bunurilor ce au aparţinut societăţii Rova Roşiori sau Companiei de Transport Feroviar Bucureşti, aflate în faliment, Ştefan Movilă, cel care controla respectivele firme, a reuşit să le facă pierdute, graţie unor maşinaţii dubioase pe care instituţiile statului, păgubite direct, nu au vrut să le vadă. Terenuri de peste 28 de hectare şi clădiri de zeci de miliarde ale fostei Uzine de reparat vagoane din Roşiorii de Vede au fost plimbate, scrie publicaţia citată, de tatăl lui Cristian Movilă nestingherit, ani la rând, prin mai multe firme controlate de el şi membrii familiei sale. (VEZI ŞI: VIDEO EXCLUSIV. Legături periculoase între diplomata care ceartă România şi ”nucleul” mega-afaceriştilor din anchetele DNA. ”Stenogramele discuţiilor” dintre ambasadoarea Olandei & condamnatul pentru corupţie la ”Revelionul bogaţilor”)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

(N.D.)

 

This browser does not support the video element.