Procurorii au cerut un nou aviz de la CSM pentru arestarea preventiva a Alinei Bica intr-un alt dosar penal in care sefa DIICOT este acuzata de favorizarea infractorului. Bica se afla deja dupa gratii dupa ce a fost arestata in Dosarul Retrocedarilor.
In,2013, procurorul de caz a dispus punerea de sechestru asupra a 80 de actiuni detinute de către Adriean Videanu la o firma, insa Bica a dispus apoi ridicarea sechestrului, deşi aceasta masura putea fi luata doar de un judecător.
„Astfel, a facilitat inculpatului Videanu Adriean, reintroducerea in circuitul economic a celor 80 de actiuni, creand posibilitatea instrainării lor catre persoane interpuse si sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a şi întâmplat. In acel dosar, inculpatul Videanu Adriean este cercetat alaturi de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 USD si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale”, se arata intr-un comunicat al DNA.
Masuri abuzive
Alina Bica este suspectata si ca ar fi incercat sa-l scape pe Ovidiu Tender de inchisoare.
„In cursul anului 2013, inculpata Bica Alina Mihaela, dupa preluarea functiei de procuror sef al DIICOT, in urmarirea intereselor unui inculpat de a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare, a dispus masuri abuzive care sa directioneze concluziile si pozitia judiciara a DIICOT in fata instantei de judecata in cauza respectiva, de o maniera in care acesta sa nu fie pasibil de o pedeapsa cu executare in regim de detentie”, sustin procurorii anticoruptie. Potrivit anchetatorilor, Alina Bica ar fi primit mită de la Ovidiu Tender.
.