Formula letală: coronavirus și poluare! Capacitatea virusului de a ucide este amplificată de aerul poluat

De: A. D.
Publicat: 20/04/2020 | 19:07

Pandemia de coronavirus a făcut numeroase victime. În prezent, la nivel mondial au fost confirmate peste 166,790 de decese. Oamenii de știință au descoperit că nivelul ridicat al poluării aerului ar putea să aducă o contribuție uriașă la rata mortalității coronavirusului.

Potrivit The Guardian, descoperirile oamenilor de știință sunt clare. O analiză arată că 78% dintre decesele cauzate de virusul COVID-19 s-au petrecut în cinci din 66 regiuni administrative studiate în Italia, Spania, Franța și Germania. Cele cinci regiuni sunt cele mai poluate. (CITEȘTE ȘI: CAZ INEDIT! UN CONVOI FORMAT DIN CINCI CĂRUŢE, CU 13 OAMENI A PARCURS 100 DE KM PRIN ȚARĂ. UNDE SE DUCEAU ȘI CUM AU FOST SANCȚIONAȚI)

Cercetătorii au analizat nivelul de dioxid de azot, un poluant produs în mare măsură de vehicule cu motor diesel. În urma studiilor s-a arătat că dioxidul de azot și expunerea plămânilor la el cazuzează mai multe probleme de sănătate ale plămânilor, lucru ce ar putea face ca oamenii infectați cu coronavirus să moară mai repede. (VEZI ȘI: UN PACIENT INFECTAT CU CORONAVIRUS A FUGIT DIN SPITAL. CUM A REUȘIT SĂ EVADEZE)

„Rezultatele indică faptul că expunerea pe termen lung la acest poluant ar putea să fie unul dintre cei mai importanți contribuitori la rata de mortalitate a COVID-19 în aceste regiuni și în toată lumea”, a precizat un cercetător la universitatea din Germania care a condus cercetarea.

Un alt studiu arată că după analiza a peste 3.080 de comitate din Statele Unite, cercetătorii de la Școala de sănătate publică Chan a Universității Harvard au descoperit că nivelurile ridicate de particule de PM 2.5 în aer au fost asociate cu rate de deces mai mari din cauza bolii.

„Rezultatele studiului sugerează că expunerea pe termen lung la poluarea aerului crește vulnerabilitatea la simptome severe de COVID-19”, au scris autorii.