Formula cu ajutorul căreia românii pot deveni independenți financiar. Iancu Guda dezvăluie cele două reguli de aur: “A fi independent financiar nu înseamnă să…”
Iancu Guda, invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului „ALTCEVA”, a vorbit, printre altele, despre însemnătatea independenței financiare, dar și despre cum o putem atinge. Totodată, pentru a putea urmări discuția integrală dintre realizatorul emisiunii ”Banii în mișcare” de la Digi24 și directorul editorial al Grupului Gândul, abonați-vă la canalul de YouTube ”ALTCEVA cu Adrian Artene”.
Iar, potrivit analistului, fiecare dintre noi putem obține independența financiară dacă posedăm un portofoliu de investiții care să genereze un randament suficient să acopere cheltuielile familiei pe un an.
Podcastul poate fi urmărit integral pe canalul de YouTube ”ALTCEVA cu Adrian Artene”.
„Independența financiară înseamnă că ai un portofoliu de investiții„
Adrian Artene: Ce înseamnă a fi bogat și ce înseamnă a fi sărac? Unde este granița dintre cele două noțiuni?
Iancu Guda: E greu să răspund la prima. E relativ. În schimb, pot să răspund foarte obiectiv și sunt convins că e un adevăr unic pentru toți. Independența financiară înseamnă că ai un portofoliu de investiții, deci economii investite, care generează un randament suficient să-ți acopere cheltuielile familiei pe un an. De exemplu, dacă ai 1.000 de euro cheltuială lunară în familie, pe an 12.000, dacă ai un portofoliu de 120.000 de euro, la 10% randament pe an, înseamnă că banii tăi produc pentru tine 12.000 de euro pe an, an de an, non-stop. Adică nu intri în principal, ca într-un depozit să-l consumi. Și atunci, ești independent financiar în sensul că nu mai trebuie să muncești o singură zi din viața ta ca să te întreții.
Adrian Artene: Cu alte cuvinte, nu înseamnă a fi independent financiar dacă vei câștiga într-o zi la Loto și nu știi cum să gestionez banii, nu înseamnă a fi independent financiar dacă vei accesa o moștenire și nu știi cum s-o administrezi. Tu vorbești despre independență financiară ca fiind egală cu acel randament de 10% pe an.
Iancu Guda: Aplicat la un portofoliu, că degeaba știi cum să gestionezi banii ca să obții 10% pe an dacă ai puțini bani. Adică ai economisit puțin. Și, într-adevăr, dacă ai un portofoliu suficient care să-ți acopere cheltuielile familiei din acel randament… ești independent.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.
This browser does not support the video element.