Președintele unei țări din Europa a propus un proiect de lege care a stârnit vâlvă printre cetățeni. Acesta a pus la cale un plan revoluționar legat de mediul online. Pe scurt, șeful statului respectiv își dorește ca pe internet să se intre doar cu buletinul!
Italia este în centrul atenției acum, după ce președintele țării, Sergio Matarella, a susținut în fața tuturor, chiar de Revelion, ce planuri mărețe are pentru acest an. Șeful statului își dorește să dea o lege importantă care vizează internetul și rețelele de socializare. Concret, Sergio Matarella vrea să facă în așa fel încât să dispară anonimatul din mediul online. Și pentru ca acest lucru să se poată îndeplini, el s-a gândit ca pe internet să se intre doar cu buletinul.
CITEȘTE ȘI: CUM AU REUȘIT DOUĂ FETIȚE SĂ FURE O JUMĂTATE DE MILION DE EURO. UNA DINTRE ELE ARE DOAR 12 ANI
Sigur că, propunerea lui a stârnit o avalanșă nu doar printre guvernanți, ci și printre cetățeni. Mai mult decât atât, proiectul pe care l-a propus a trecut și granițele țării și a intrat în atenția multora. Mai mulți parlamentari ai partidului principal de guvernare au spus că pregătesc o lege în această direcție.
Totul a pornit după lungi discuții despre stoparea haterilor pe internet în Italia. Acest subiect a ajuns subiect de discuție la nivel înalt, se pare, încât președintele Italiei își dorește ca persoanele care vor să folosească internetul, să nu o mai facă în mod anonim. Astfel, cred autoritățile italiene că se va limita numărul persoanelor anonime din spațiul online. S-a vehiculat deja că în Italia vârsta minimă pentru accesarea rețelelor de socializare să fie 13 ani.
S-a discutat în urmă cu câteva luni, și-n România, despre un proiect legislativ privind spațiul online. Era vorba despre accesul la rețelele sociale, care ar fi putut să fie restricționat pentru copii și adolescenți, dar nu până la vârsta majoratului, potrivit unui proiect de lege inițiat de senatoarea liberală Nicoleta Pauliuc, preşedinta Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Senat. Inițiativa legislativă prevedea controlul parental al accesului copiilor și adolescenților la rețelele sociale, până când ei împlinesc vârsta de 16 ani.
„Ne interesează viitorul copiilor noştri, ne interesează să avem o generaţie sănătoasă, echilibrată din punct de vedere fizic şi emoţional, iar prin acest proiect de lege, credem noi că dăm suficiente instrumente părinţilor să poată să îi protejeze pe copii. Din păcate, mediul online este un sat fără câini. Copiii noştri, indiferent de vârstă, sunt la un pas distanţă de mesaje care le pun de multe ori şi viaţa în pericol. Sunt mesaje care vorbesc despre bullying, mesaje trimise de prădători sexuali”, spunea Pauliuc.