La Tribunalul Bucureşti, la Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale se află pe rol dosarul depus de avocatul lui Florin Prunea în data de 11 iulie 2017 şi cu ultima adăugare în 19 septembrie 2017 împotriva celor de la CSM Poli Iaşi. După cum se ştie, în această vară, ieşenii l-au concediat pe Prunea din funcţia de preşedinte după peste cinci ani de colaborare, cu două luni înainte de finalul contractului său de muncă.
Pentru că l-a dat afară, moldovenii i-au achitat lui Prunea o despăgubire de 20.000 de euro. Acum fostul portar al echipei naţionale contestă decizia şi invocă faptul că după trei ani trebuia să i se fi făcut contract pe perioadă nedeterminată. Condiţii în care, însă, nu ar fi putut primi în mai multe rânduri prima de instalare. Prunea speră să primească despăgubiri importante de la moldoveni. Aşa cum s-a întâmplat şi când forul condus la acea vreme de Mircea Sandu l-a suspendat din funcţia de conducător al departamentului Internaţional de la Federaţie pentru implicarea în dosarul „Mită pentru Arbitri”. Plata de peste 500.000 de euro a fost făcută de administraţia Burleanu.
Ieşenii consideră că nu vor avea probleme, câtă vreme Prunea a luat de patru ori primă de instalare, la fiecare contract nou semnat cu moldovenii, iar acum îi dă în judecată pentru a cere daune că după trei ani nu i s-a prelungit angajarea pe termen nedeterminat. Dacă pentru prima sa „descălecare” în Copou a luat 2.000 de euro pentru înţelegerea din 2012-2014, la ultimul contract, 2016-2017, prima a fost de 40.000 de euro.
Colaborarea dintre Prunea şi ieşeni a fost în multe momente tensionată. Au fost cel puţin două situaţii în care Consiliul Director de la Iaşi nu a vrut să accepte solicitările lui Prunea, dar de fiecare dată s-a cedat datorită rezultatelor bune avute fostul portar la conducerea echipei.
Cristi P.