Florin Călinescu s-a luptat cu virusul SARS-CoV-2 în secret: “Nu am comorbidităţi”. Care este starea de sănătate a juratului de la “Românii au talent” și ce părere are despre vaccin
În vârstă de 64 de ani, Florin Călinescu a mărturisit în cadrul unui interviu că s-a luptat cu virusul SARS-CoV-2 în secret. Juratul emisiunii “Românii au talent” a precizat că nu are comorbidităţi, iar forma bolii pe care a contractat-o a fost una ușoară. În timpul declarațiilor, actorul a făcut o glumă despre infecția cu noul coronavirus.
Florin Călinescu a fost infectat cu temutul COVID-19
Potrivit dezvăluirilor făcute recent de Florin Călinescu, el a fost testat pozitiv în urmă cu patru luni și organismul lui a răspuns foarte bine la tratamentul care i-a fost oferit. Desigur, forma de COVID-19 pe care a avut-o a fost una minoră.
“În primul rând, nu am comorbidităţi. În al doilea rând, mă simt în formă, deci las locul altora care au mai mare nevoie decât mine de acest vaccin. În al treilea rând, recunosc că am trecut prin povestea asta, cu COVID-ul, prin septembrie. A fost o formă minoră, iar eu cu minorele nu prea mă încurc, de felul meu”, a declarat actorul pentru publicația impact.ro.
În legătură cu vaccinul, îndrăgitul jurat al show-ului de talente de la Pro TV a spus că preferă să mai aștepte și a recunoscut și care este motivul. Încă are imunitate la infecţia cu virusul SARS-CoV-2! Și asta pentru că, potrivit unui nou studiu publicat de revista Nature, aceasta poate dura cel puţin şase luni, au relatat jurnaliștii de la news-medical.net.
“Pe de altă parte, ce şi-o fi zis şi COVID-ul ăsta…: «Păi bine măi, mi-a căşunat tocmai pe Călinescu. Hai, că e băiat bun, să nu-l chinui prea tare». Şi am avut o formă uşoară, aşa că mă gândesc că încă mai beneficiez de o anumită imunitate!”, a mai spus fostul prezentator, conform sursei citate mai sus.
Cei care au avut COVID-19 produc anticorpi neutralizatori în cazul reinfectării
Mai mulți cercetători de la Rockefeller University din New York au remarcat în timpul cercetării că nivelul celulelor B de memorie specifică – a căror misiune este de a apăra organismul de viitoare agresiuni ale acestui patogen generând anticorpi împotriva SARS-CoV-2 – s-a menţinut constant pe întreaga perioadă a studiului.
Michel Nussenzweig şi colegii săi de la Rockefeller University din New York au studiat 87 de persoane cu diagnostic confirmat de COVID-19 timp de 1,3 şi 6,2 luni de la infectarea cu SARS-CoV-2 şi au remarcat că, deşi activitatea anticorpilor neutralizatori scade cu timpul, numărul celulelor B de memorie rămâne neschimbat, au scris jurnalistii de la digi24.ro.