O moștenire fabuloasă a declanșat o luptă care durează de mai bine de 16 ani. Zeci de milioane de euro au devenit ”mărul discordiei” între Paul Banu, fiul lui Emilian Banu – profesor universitar și doctor în științe matematice, unul dintre primii întreprinzători de anvergură din România – și mama sa vitregă, Georgeta Banu. An de an, cei doi se luptă în sălile tribunalelor, fiecare parte susținându-și, prin intermediul avocaților, punctul de vedere. În ecuația juridică apar două societăți comerciale cunoscute, imobile și terenuri. Cele două părți implicate, Paul Banu și mama sa vitregă, Georgeta Banu, încearcă să demonstreze în fața judecătorilor că au dreptate și că, în conformitate cu prevederile legii, trebuie să intre în posesia unui anumit procent din masa succesorală. Până la o sentință definitivă, Paul Banu lansează acuzații grave la adresa celeilalte părți și consideră că a fost ”dat la o parte” prin intermediul unor acțiuni care încalcă legea. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, prezintă, în exclusivitate, o informație de ultimă oră în acest caz halucinant. (CITEȘTE ȘI: ”FIUL SECRET” AL UNUIA DINTRE CEI MAI BOGAȚI ROMÂNI REVENDICĂ O SUPER-AVERE!)
În anul 2004, Emilian Banu – tatăl lui Paul Banu – intentează acțiune de divorț. Însă destinul își urmează propriile căi, pe care nimeni nu le poate anticipa. Omul de afaceri… moare chiar înainte de finalizarea divorțului, astfel încât soția, Georgeta Banu – implicată, la rândul său, în afacerile soțului și deținând 30% din acțiuni la una dintre societăți – devine nu numai văduvă, ci și principal ”jucător” în acest scenariu. Preia frâiele afacerii defunctului soț și trece la acțiune. Contestă… paternitatea, ceea ce duce automat la suspendarea procesului de succesiune. (VEZI ȘI AICI: „FIUL SECRET” AL MILIONARULUI O ACUZĂ PE MAMA VITREGĂ: „A SUBEVALUAT MOȘTENIREA!”)
Moștenirea lăsată de omul de afaceri Emilian Banu este impresionantă, fiind vorba – conform celor declarate de Paul Banu pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România – despre zeci de milioane de euro. ”Războiul” durează de mai bine de 16 bani, Paul Banu luptându-se cu mama vitregă pentru a primi partea sa de moștenire, iar acuzațiile sale sunt foarte grave. (CITEȘTE ȘI: CUM ARATĂ FEMEIA CARE ARE 9 MILIOANE DE FANI PE INSTAGRAM ȘI CÂȘTIGĂ 7.000 DE EURO DOAR PE O POSTARE)
Acuzațiile lui Paul Banu sunt foarte grave. În opinia acestuia, cele două societăți – Metalurgica SA și Astra Holding – sunt premeditat subevaluate, ceea ce înseamnă că acestea plătesc către statul român mult mai puțin bani decât ar trebui, având în vedere valoarea lor reală. (NU RATA: PUȘTIUL CARE S-A ÎMBOGĂȚIT DIN YOUTUBE A IEȘIT LA CUMPĂRĂTURI! ROLEX DE 7.500 EURO ȘI…)
”Nici în timpul cât acesta (n. red. – omul de afaceri Emilian Banu) era în viață, încă de la cumpărarea lor de către Banu Emilian – 1998 – și până la decesul acestuia (2004), iar ulterior și de către Banu Georgeta, soția acestuia – din 2004 până în 2019 prezent – societățile nu și-au respectat obligativitatea de a își reevalua patrimoniul o dată la 3 ani (așa cum precizează legea) și astfel statul este prejudiciat de mai bine de 18 ani, cu sume exorbitante. Practic, în loc să se plătească în cotă de impozitare un impozit calculat din valoarea reală a reevaluării tuturor terenurilor și construcțiilor în procent de 5% din acesta, societățile preferă să plătească un impozit majorat și de 4-5 ori procentual, dar dintr-o valoare de 100 de ori mai mică. Respectiv, în loc de 5% din aproximativ 15-20 milioane de euro, acestea plătesc circa 15-20% dintr-o sumă de aproximativ 200.000 de euro”, a declarat Paul Banu pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România. (VEZI ȘI AICI: INSTANȚA A LUAT O DECIZIE NĂUCITOARE. PEPE A PIERDUT 500.000 € ÎNTR-UN PROCES!)
La momentul decesului lui Emilian Banu, situația – din punct de vedere financiar – avea ca puncte de reper mai multe societăți înființate de tatăl lui Paul Banu. Asta lăsând la o parte alte imobile sau terenuri care fac, la rândul lor, obiectul proceselor interminabile. (CITEȘTE ȘI: CE VIAȚĂ DUCE IONUȚ DOLĂNESCU ÎN STATELE UNITE ALE AMERICII! CÂT ARE ÎN CONTURI FIUL FOSTULUI MARE ARTIST)
Ulterior – o înțelegere pe cale amiabilă între părți fiind imposibilă -, pe ”tapet” au rămas două societăți – Astra Holding SRL și Metalurgica SA. Iar Paul Banu a declarat, pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, că valoarea acestora se ridică la mai multe zeci de milioane de euro. Numai că societățile, spune el, sunt… subevaluate la modul inimaginabil – valoarea declarată fiind de 100 sau de 200 de ori mai mică -, mama vitregă, Banu Georgeta, ajungând în poziția din care controlează (în urma decesului soțului său) ambele societăți. (NU RATA: ANCHETA MORȚII LUI RĂZVAN CIOBANU: MARTORUL-CHEIE, ADUS CU MANDAT PENTRU AUDIERI!)
”Fiind și asociată în societate (cu 30% din părțile sociale) și, totodată, soție supraviețuitoare, aceasta (n.red – Georgeta Banu) reușește să modifice actul constitutiv și practic să preia părțile sociale ale tatălui meu, numindu-se asociat unic, astfel dobândind controlul atât societății Astra Holding, cât și mai ales dobândind controlul fabrici S.C Metalurgica S.A, dobândind în același timp venituri și resurse materiale cum nu avusese niciodată până în acel moment, aceasta numindu-se «președinte al consiliului de administrație» în locul tatălui meu, Banu Emilian, la Metalurgica S.A, aprobându-și singură, practic, un salariu lunar de președinte de peste 10.000 euro inițial, ulterior majorându-l și angajându-și și rudele la fabrică pe posturi de conducere, aceștia având și ei salarii de ordinul miilor de euro”, acuză fiul omului de afaceri Emilian Banu. (CITEȘTE ȘI: GABRIELA CRISTEA A RECUNOSCUT CE SALARIU ÎNCASA LUNAR LA KANAL D ROMÂNIA: „DA, E ADEVĂRAT”)
”Metalurgica S.A deține peste 50.000 mp de terenuri și construcții în suprafețe foarte mari, în centrul Bucureștiului – hale industriale, magazine, clădiri de birouri, service-uri auto, depozite, hale de producție supretajate, curți interioare. Exemplu – Șoseaua Iancului – peste 11.000 mp în clădiri de birouri cu multe etaje, multe hale industriale și ateliere de producție. Cimitirul Reînvierii – 2.000 mp de depozite, hale industriale, salon de motociclete. Hala Traian – 800 mp service auto. Iar Astra Holding mai deține și ea la rândul ei (pe lângă 85% din Metalurgica) terenuri și clădiri, 24.000 mp teren Rucăr, apartamente, clădiri etc… Practic, ambele societăți plătesc impozite pe clădiri și terenuri în suprafețe enorme, aflate în centrul Bucureștiului, evaluate undeva la 3-5 euro metrul pătrat. Mai ales în condițiile în care societatea Metalurgica avea în conturi, la momentul decesului tatălui meu, Banu Emilian, disponibilități de peste un milion euro. Și ea, totuși, valorează, cu toate cele 13 active, (terenuri și clădiri) 150.000 euro?”, se întreabă, retoric, Paul Banu. (VEZI ȘI AICI: CE MAȘINĂ ARE ANDREEA MARIN. CONDUCE UN BOLID DE 90.000 DE EURO)
În luna martie a acestui an, Paul Banu pierde o bătălie, însă nu și războiul. Instanța admite cererea de completare formulată de petentul Banu Paul Gheorghe și, în consecință, ” în cadrul dispozitivului sentintei civile nr. 800 pronuntata la 30.01.2019 in dosarul 8636/300/2007, dupa alin. 4 se va introduce urmatorul aliniat: Respinge actiunea civila formulata de reclamantul BANU PAUL GHEORGHE, cu domiciliul in ……. impotriva paratei parata SC Astra Holding SRL, cu sediul in …. Mentine in rest dispozitiile sentintei. Respinge cererea de lamurire a dispozitivului. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica de azi, 27 martie 2019”. (NU RATA: INNA A FĂCUT MEGA-SHOW PE MASĂ ÎN NUBA! IMAGINI ÎN EXCLUSIVITATE DE LA PARTY-UL DE 33 DE ANI)
Dar luna noiembrie reprezintă o victorie de proporții pentru fiul lui Emilian Banu, iar decizia instanței reaprinde lupta pentru moștenirea fabuloasă lăsată omul de afaceri.
”Soluția pe scurt: Admite apelurile. Anuleaza in parte sentinta civila nr.800/30.01.2019 si in consecinta: Respinge exceptia autoritatii de lucru judecat ca neintemeiata. Inlatura dispozitia privind admiterea exceptiei puterii de lucru judecat si dispozitia privind obligarea reclamantului la plata catre parata SC Astra Holding SRL a sumei de 5820 lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Mentine restul dispozitiilor sentintei nr.800/30.01.2019. Anuleaza in tot sentinta civila nr. 2870/27.03.2019. Trimite cauza spre rejudecare primei instante. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi, 11.11.2019”. Contactat de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, Paul Banu a declarat: ”Am încredere în instanțele din România”. (CITEȘTE ȘI: ”GIGI BECALI AL PRAHOVEI” & SOȚIA S-AU ÎMPĂCAT ÎNAINTEA PRIMEI ÎNFĂȚIȘĂRI ÎN PROCESUL DE DIVORȚ!)
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)