Filiera prin care baronul ”Mocro Maffia” livra tone de cocaină în România! ”Scarface” a pierdut 625.000.000 € la un singur transport trimis la Constanța

Publicat: 24/04/2024 | 19:53

Povestea uluitoare pe care CANCAN.RO este gata să v-o prezinte își are ”izvorul” în Spania, acolo unde Karim Bouyakhrichan, unul dintre cei mai căutați infractori din lume, era eliberat pentru o cauțiune de 50.000 de euro! Să mai spunem doar că ”baronul drogurilor”, așa cum mai este cunoscut, plănuise, conform dovezilor obținute de Poliție, să o răpească pe prințesa olandeză Amalia, dar să-l și asasineze pe premierul Mark Rutte! Cum s-a petrecut totul, dar și legăturile lui Karim cu România le aflați în rândurile care încep, acum, să curgă. Dezvăluirile sunt, de-a dreptul, stupefiante!

Karim Bouyakhrichan, unul dintre liderii ”Mocro Maffia”, a fost arestat la Marbella (Spania), în ianuarie, anul trecut, în urma unei operațiuni de o aploare nemaiîntâlnită, care a finalizat nu mai puțin de cinci ani de investigații. Dar…stupoare! Traficantul avea să scape de după gratii! Se pare că ar fi vorba despre o eliberare ”accidentală”, făcută de magistrații spanioli.

Karim Bouyakhrichan, unul dintre liderii ”Mocro Maffia”, a scăpat de după gratii în urma unei gafe a justiției spaniole (Sursa foto: en.hespress.com)

Karim Bouyakhrichan a plătit cauțiunea și a dispărut!

Autoritățile olandeze au aflat că Bouyakhrichan se află în detenție pe tărâm iberic și au cerut extrădarea lui, la Curtea Națională a Spaniei, pentru a răspunde acuzațiilor legate de imperiul său de trafic de droguri. Curtea din Madrid a aprobat cererea, dar cea din Malaga a refuzat extrădarea, aducând ca argument faptul că ”baronul drogurilor” trebuie să răspundă acuzațiilor de spălare de bani în Spania, înainte de toate.

Degeaba au mai făcut o cerere autoritățile din Țările de Jos, una de urgență, pentru a-l extrăda pe cel căutat timp de aproximativ 10 ani pe motiv că și-a făcut de cap cu traficul de droguri în Belgia, Olanda, Spania și Maroc. Asta pentru că, deși Curtea Națională a acceptat recursul olandez, ea a neglijat să emită un ordin de detenție care ar fi asigurat rămânerea în arest a lui Bouyakhrichan, până când se perfecta extrădarea. Așa că traficantul a găsit portița de salvare odată ce cazul său, cel de spălare de bani, a fost prezentat pentru o audiere inițială la Curtea Provincială din Malaga, iar judecătorul i-a stabilit o cauțiune de 50.000 de euro. Traficantului miliardar i-a fost ușor să plătească și să dispară!

Karim Bouyakhrichan ar fi vrut să ordone asasinarea premierului olandez Mark Rutte

Legăturile lui Karim cu România

Acum, vine partea a doua a poveștii: legăturile pe care Karim Bouyakhrichan, unul dintre liderii ”Mocro Maffia”, le are cu România! ”Mocro Maffia” are o structură piramidală pe clanuri. Din care face parte și clanul Rocky, coordonat de Mimoun Kaabouni. Acesta a introdus în țara noastră, în urmă cu aproximativ 10 ani, cea mai mare cantitate de droguri, nu mai puțin de 2,5 tone de cocaină, livrate într-un singur transport! Valoarea, uluitoare: 625.000.000 de euro!

Acțiunea s-a petrecut în perioada aprilie-iunie 2016, când oficial în acte a fost trecut un transport de banane. Cei care aveau să fie inculpați, membri ai clanului Rocky, au introdus, prin Portul Constanţa, nu mai puțin de 2.500 de kilograme de cocaină, în spaţii special amenajate ale unor containere. Mimoun Kaabouni, Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas și Miceika Tadas au încercat să scoată din România drogurile provenite din Columbia și care ar fi urmat un traseu către Europa de Vest.

După finalizarea dosarului, traficanții au primit condamnări record! Kaabouni Mimoun – 19 ani și 4 luni, Narvaez Ramon Diego – 19 ani și 5 luni, Mikailionis Nerijus – 18 ani şi 6 luni, Laurincikas Audrius – 18 ani și 5 luni, Gaidamavicius Vygantas – 18 ani și 5 luni şi Miceika Tadas – 18 ani și 6 luni. Interesant este însă că liderul clanului Rocky, Kaabouni Mimoun, nu a făcut o zi de închisoare, el nefiind prins.

”Baronul drogurilor” plănuise, conform dovezilor obținute de Poliție, să o răpească pe prințesa olandeză Amalia

Cine sunt Karim Bouyakhrichan ”Scarface” și Mimoun Kaabouni „Rocky”

Baronul „Mocro Maffia”, supranumit și el Scarface, a fost acuzat, în 2024, că este la conducerea unei rețele de trafic de droguri care a achiziționat cel puțin 172 de proprietăți în sudul Spaniei, în valoare de 50 de milioane de euro.

Mimoun Kaabouni „Rocky” este supranumit în Africa „Escobarul marocan” și s-a născut în Ben Taïeb, un sat din provincia Nador. A crescut în Hoensbroek, Olanda, unde a avut o cafenea. A dat nas în nas cu nume grele din Mocro Maffia la Amsterdam, unde mergea regulat. Avea să părăsească Olanda și s-a orientat în activitatea infracțională către sudul Spaniei și România. Acolo și-a format propria organizație, compusă din lituanieni și columbieni.

El a recunoscut, de altfel, că și-a dorit să creeze o nouă rută către România prin portul Constanța, pentru a aproviziona Europa de Est. Se află acum în pușcărie, după ce a fost condamnat la 19 ani și 4 luni de închisoare.

Sistemul piramidal al organizațiilor Mocro Maffia

Mocro Maffia este numele dat organizațiilor mafiote marocane, specializate în traficul de cocaină și droguri sintetice, cu sediul în Țările de Jos și Belgia. Activitatea acestor rețele datează din anii 1990. Și în care Samir Bouyakhrichan, tatăl lui Karim, supranumit Scarface, este una dintre figurile emblematice ale clanului.

Aceste organizații, contruite în sistem piramidal, exploatează avantajul geografic oferit de proximitatea porturilor Anvers, Rotterdam și Algeciras, facilitând, astfel, operațiunile de import în colaborare cu cartelurile columbiene.

Nu mai puțin de 2,5 tone de cocaină a livrat rețeaua condusă de ”Rocky” într-un singur transport

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Cristian Blanuta
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția ... citește mai mult