Festin culinar calare pe porc
Un patron de local din orasul de la malul marii a oferit ieri un festin culinar constantenilor. Niculae Nejloveanu a initiat aceasta traditie in urma cu cinci ani, evenimentul avand loc in fiecare an in preajma Ignatului.
Cei mai priceputi bucatari, in frunte cu insusi patronul, si-au ascutit bine cutitele si au sacrificat porcul, in fata restaurantului. Pentru ca petrecerea sa fie ca la carte au fost adusi lautari si dansatori. Trecatorii nu au stat pe ganduri si s-au alaturat evenimentului. Imbracati in alb imaculat bucatarii au starnit curiozitatea, dar si poftele tuturor.
Ei au scos un porc de aproape 300 de kg in mijlocul drumului si i-au ademenit pe trecatori cu sorici si tuica fiarta. Bucatarii au respectat ritualul stravechi de sacrificare a porcului intru-totul. Inainte ca animalul sa fie transat i-au facut o cruce pe frunte si au urcat pe el cel mai mic copil din multime, pentru ca acesta sa fie sanatos anul care vine.
In acest an, Catalina, in varsta de 10 ani, a fost cea care a fost urcata pe porc. Bunatatile de tot felul au fost condimentate cu muzica din belsug. Constantenii nu au stat prea mult pe ganduri si au intrat in hora alaturi de bucatari.