Fenomenul misterios din Univers deschide porțile către o nouă descoperire
Un fenomen straniu a fost detectat în Univers. Mai multe semnale asemănătoare bătăilor inimii au fost identificate de către astronomi, iar cercetătorii vor să afle mai multe despre steaua din centrul Sistemului Solar.
Astronomii au descoperit că aceste semnale asemănătoare bătăilor inimii au fost localizate în atmosfera Soarelui și au loc la fiecare 10-20 de secunde. Până în momentul de față, doar două semnale de acest gen au fost identificate, iar oamenii de știință vor să analizeze mai mult ce presupune și ce înseamnă acest fenomen bizar. Aceștia cred că fenomenul despre care vorbim, ne poate ajuta să înțelegem mai bine totul despre exploziile puternice care au loc în centrul Sistemului solar.
Mai mult decât atât, oamenii de știință sunt de părere că aceste bătăi provin de la explozie solară de clasă C. Această explozie erupe la peste 5.000 de kilometri deasupra suprafeței stelei și reprezintă una dintre cele mai puternice furtuni solare.
(CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință trag un semnal de alarmă! Fenomenul bizar din Antarctica a luat prin surprindere cercetătorii)
Ce spun oamenii de știință despre acest fenomen
Astronomii susțin că astfel de fenomene au fost analizate ani întregi de fizicienii solari, iar în continuare se fac studii referitoare la modul în care este eliberată energia.
„Acest model de bătaie este important pentru înțelegerea modului în care energia este eliberată și este disipată în atmosfera Soarelui în timpul acestor explozii incredibil de puternice de pe Soare. Cu toate acestea, originea acestor modele repetitive, numite și pulsații cvasi-periodice, a fost mult timp un mister și o sursă de dezbatere în rândul fizicienilor solari”, a declarat astronomul Sijie Yu, conform DailyStar.
Mai mult decât atât, astronomul Sijie Yu susține că această descoperire este o premieră.
„Modelele care se repetă nu sunt neobișnuite pentru exploziile radio solare. Dar, în mod interesant, există o sursă secundară la care nu ne așteptam, care pulsează într-un mod similar”, a adăugat astronomul Sijie Yu.