Fenomenul din Piața Unirii din Oradea i-a făcut pe localnici și turiști să se îngrămădească la poze! Se întâmplă doar 10 zile pe an
Piața Unirii din Oradea datează încă din secolul al XVIII-lea și mai poartă denumirea de Piața Mică. Timp de 10 zile pe an, are loc un fenomen splendid în centrul istoric și cultural al orașului din Crișana. Și anul acesta, localnicii și turiștii s-au îngrămădit să facă poze! Iată despre ce este vorba!
În fiecare an, timp de 10 zile, are loc un adevărat fenomen natural în Piața Unirii din Oradea. Mulți localnici și turiști se îngrămădesc să facă fotografii, pentru a marca acest moment splendid. Despre ce este vorba, de fapt? Înfloresc cireșii japonezi – fenomenul care marchează oficial revenirea la viață a naturii și, implicit, instalarea primăverii. De altfel, acest fenomen ascunde o simbolistică aparte.
Întrega natură a început, de săptămâni întregi, să revină la viață. După explozia de culori care este oferită de înflorirea magnoliilor, un alt fenomen iubit de mulți oameni, acum cireșii japonezi oferă un spectacol natural. Multe persoane s-au adunat în Piața Unirii din Oradea pentru a observa cu proprii ochi paleta de culori pe care cireștii japonezi o formează. De altfel, localnicii și turiștii nu au rezistat la frumusețea debordantă a cireșilor înfloriți, așa că s-au fotografiat imediat.
Fenomenul care ține 10 zile pe an în Piața Unirii din Oradea: au înflorit cireșii japonezi!
Arborii din Piața Unirii au o formă perfectă pentru a face fotografii, susțin câțiva localnici. Dacă se găsește și unghiul potrivit, atunci imaginea ajunge direct pe rețelele de socializare! De altfel, nu doar forma și culoarea încântă privitorul și, implicit, fotograful, ci și mirosul pătrunzător.
Înflorirea cireșilor japonezi marchează nu doar revenirea primăverii, ci reprezintă și un simbol al renașterii și al vieții. În Japonia, cireștii sunt sacri, iar localnicii au grijă să nu frângă ramurile sau florile acestora și nici să pericliteze creșterea arborilor de acest tip.
Este, cu adevărat, un spectacol natural de neratat! De altfel, un alt tablou splendid pe care natura ni-l oferă reprezintă înflorirea magnoliilor. De exemplu, și în această primăvară bucureștenii s-au înghesuit pe câteva străzi și au stat la rând, pentru a-și face fotografii. De exemplu, în București sunt peste o mie de arbori înfloriți, iar cea mai intens circulată străduță a fost Mahatma Gandhi, pentru a vedea culorile superbe ale magnoliilor. Acolo, mulți bucureșteni consideră că se află „cea mai frumoasă magnolie din Capitală”.
Sursă foto: Pixabay