O femeie în vârstă de 34 de ani, din localitatea Focuri, judeţul Iaşi, a fost dusă de urgenţă la spital duminică dimineaţa, după ce a fost muşcată de un şarpe în grădină, unde culegea iarbă pentru a hrăni animalele, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Medicii declară că femeia a fost muşcată de picior de către un şarpe şi a sunat imediat la numărul pentru apeluri de urgenţă 112, fiind preluată de un echipaj medical şi adusă duminică la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iaşi.
„Pacienta în vârstă de 34 de ani, din localitatea Focuri, a fost adusă la spital după ce a suferit o plagă muşcată de picior, plagă provocată de către un şarpe posibil veninos. Aceasta avea simptomatologie care a debutat la două ore de la muşcătură. Pacientei i-a fost administrat ser antiviperin”, a declarat duminică dimineaţa prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi.
Conform acesteia, femeia a fost internată în Secţia de Toxicologie a unităţii medicale, unde este ţinută sub observaţie. Femeia le-a povestit medicilor că, în momentul în care a fost muşcată de şarpe, se afla în propria grădină, unde culegea iarbă pentru a hrăni animalele.
Specialiştii susţin că o muşcătură de şarpe veninos produce necroză (ţesut mort) în locul în care s-a produs muşcătura, unde apare o reacţie locală, dar şi una în tot organismul.
Starea pacienţilor muşcaţi de un şarpe veninos este una alterată, ajungând până la comă, febră, tulburări de coagulare în analizele de sânge, puls slab şi tensiune mică. Astfel, pot apărea probleme care pun viaţa în pericol, de aceea trebuie ca personalul medical să acţioneze de urgenţă. De obicei, se pune un garou, se duce pacientul la spital şi se administrează serul antiviperin.