Jock Zonfrillo, jurat al emisiunii MasterChef Australia, a murit pe data de 30 aprilie, cu o zi înainte de inaugurarea noului sezon al emisiunii. Cauza decesului său, la doar 46 de ani, a rămas, pentru moment, necunoscută. Postul de televiziune a transmis cumplita veste printr-un comunicat de presă.
Prezentatorul de origine scoțiană s-a stins în noaptea de 30 aprilie, chiar în ajunul premierei unui nou sezon în care era invitat și Jamie Oliver. Bucătarul de renume mondial nu suferea de boli care să fie cunoscute de public.
Într-o declarație distribuită de Network 10, familia lui Zonfrillo a spus că a fost devastată de moartea lui. În urma dispariției sale, soția rămâne singura să aibă grijă de fiica lor.
„Atât de multe cuvinte îl pot descrie, atât de multe povești pot fi spuse, dar în acest moment suntem prea copleșiți pentru a le pune în cuvinte. Pentru cei care l-au cunoscut, care i-au devenit partener sau au avut norocul să-i fie familie, păstrați acest mândru scoțian în inimile voastre când veți bea următorul whisky.”
„Vă implorăm să ne lăsați să suferim în privat, în timp ce găsim o modalitate de a trece prin asta și să-l plângem pe soțul, tatăl, fratele, fiul și prietenul nostru de neînlocuit”, se mai spune în declarație.
Ultimii ani, din 2019 până în ultima clipă, i-a petrecut în lumina reflectoarelor, iar anunțul decesului a fost dat tot pe micile ecrane. Network 10, postul pe care este difuzat MasterChef, a spus faptul că episodul care trebuia să fie difuzat pe data de 1 mai a fost scos din grila de programe.
(CITEȘTE ȘI: „Blestemul” show-urilor de gătit! Concurenţii de la Chefi la cuţite & Masterchef care au murit fulgerător)
Jock Zonfrillo s-a născut în 1976 în Glasgow și a învățat ce înseamnă arta culinară de la unii dintre cei mai mari bucătari ai lumii. Începutul carierei sale a fost în Regatul Unit, la Londra, unde a lucrat sub atenta coordonare a lui Marco Pierre White.
Viața sa a fost una destul de zbuciumată. Când era adolescent, vedeta MasterChef a consumat heroină și a fost dependent de droguri ani buni, timp în care încerca să-și facă o carieră. Întreaga poveste și-a spus-o și în cartea sa, „Last Shot”, publicată în 2022. Culmea, volumul este unul de memorii, scris de un bărbat de doar 46 de ani, de parcă și-ar fi prevestit moartea.
În anul 1999, bucătarul a plecat în Austria, unde s-a și stabilit ca bucătar-șef la Restaurant 41 din Sydney. Ulterior, și-a deschis propriul local luxuriant, Restaurant Orana, cu care a câștigat distincții culinare în 2019 și 2020.
(CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care Gabriel Apostol, fostul concurent de la „MasterChef”, s-a sinucis. Ce l-a împins să recurgă la acest gest)