Informații de ultimă oră în cazul șocant al românului care a fost ucis de poliția din Indonezia. Totul s-a petrecut pe data de 9 noiembrie, atunci când – în urma unui filaj – polițiștii indonezieni au surprins doi români care doreau să obțină bani prin deja celebra metodă ”skimming”. Vasile S. – din Negrești-Oaș – și C – alias CRR – din Craiova, au fost prinși, în flagrant, chiar în fața unui ATM din zona Kemang. Conform versiunii oficiale, Vasile S. din Negrești-Oaș și C. din Craiova intenționau să instaleze o cameră-spion la un ATM, precum și un device menit a înregistra parola celui care utilizează ATM-ul. Atmosfera a degenerat, iar Vasile S. a fost împușcat de polițiști, decedând la spitalul Fatmawati. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, alte informații halucinante despre această tragică întâmplare. (CITEȘTE ȘI: BREAKING NEWS. FOSTĂ VEDETĂ PRO TV, ARESTATĂ ÎN SUA! A LUCRAT LA EMISIUNEA LUI CĂTĂLIN MĂRUŢĂ)
Poliția indoneziană a susținut, de altfel, și o conferință de presă, intens mediatizată în mass-media, prezentând punctul de vedere oficial referitor la această operațiune încheiată cu moartea unuia dintre cei doi români aflați în custodie. Problema a căpătat accente dramatice, însă, fiindcă familia celui ucis reclamă faptul că polițiștii au folosit o forță disproporționată, deși nu existau motive. Frauda în sine nu este contestată de familia lui Vasile S., infracțiunea dovedită. Poliția indoneziană a făcut cercetări, timp de două luni, după ce a primit un raport bancar în care existat 17 plângeri ale unor persoane care fuseseră păgubite prin metoda ”skimming”. (VEZI ȘI AICI: “MAFIOTUL” ROMÂN DE PE FACEBOOK A FOST ARESTAT DE FBI LA NEW YORK! ERA PORECLIT ”OMUL FĂRĂ CHIP” ȘI…)
O întrebare esențială este legată de locul unde a fost împușcat Vasile S. din Negrești-Oaș. După ce el și C. au fost arestați, a existat – spun polițiștii – un conflict între Vasile S. și oamenii legii. Presa a prezentat varianta oficială. Românul a încercat – și a reușit, conform altor surse media – să sustragă pistolul unui polițist, iar colegii acestuia l-au împușcat mortal. Adresându-se CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, un prieten al lui C. din Craiova susține că Vasile S. a fost împușcat direct în cap, iar asta s-ar fi întâmplat chiar în secția de poliție unde cei doi fuseseră duși. Era ora 2 noaptea, iar românul a fost dus la spitalul Fatmawati, însă medicii nu i-au mai putut salva viața.
”Suspectul Vasile S. a pus mâna pe o armă. Am luat măsuri ferme. Apoi a fost transportat la Spitalul Fatmawati, unde a murit”, au declarat reprezentanți ai poliției. (NU RATA: IUBITUL INTERLOP O TERORIZEAZĂ PE BUNĂCIUNEA DE LA ”INSULA IUBIRII”: ”E CĂSĂTORIT ȘI EA REFUZĂ SĂ-I MAI FIE AMANTĂ!”)
Varianta familiei se contrazice, evident, cu aceea prezentată de polițiști, din cauză că Vasile S. nu este prezentat drept un arestat care a încercat să sustragă sau chiar a sustras arma polițistului indonezian, ci doar a vociferat în secția de poliție, iar intervenția brutală și letală nu își avea rostul. Conform celor declarate de prietenul familiei românului din Negrești-Oaș, Vasile S. a săvârșit infracțiunea de care era acuzat, însă nu trebuia să fie omorât ”ca un câine” de către polițiști, neavând intenția de a ucide pe cineva sau de a fugi din secția respectivă. (VEZI ȘI AICI: UN CUNOSCUT INTERLOP DIN CAPITALĂ POARTĂ UNIFORMA POLIȚIEI ROMÂNE. CUM S-A FOTOGRAFIAT BĂRBATUL)
Lunile octombrie și noiembrie au fost luni de ”filaj”, susțin polițiștii indonezieni, Vasile S. și C. fiind urmăriți pentru a fi prinși în flagrant delict. Conform informațiilor oficiale, Vasile S. din Negrești-Oaș și C. din Craiova au acționat în mai multe zone – vizând bancomate din Kalimalang, Otista, Cideng și Tomang -, astfel că ”profitul” pe care l-au obținut a fost foarte mare. Polițiștii vorbesc despre ”sute de milioane” (n.red. – rupii). Numai că familia lui Vasile S. spune că acesta ar fi intrat în Indonezia abia abia la începutul lui noiembrie, călătorind cu Turkish Airlines. (CITEȘTE ȘI: CUM L-A AMENINȚAT UN ”ȘMECHER DE BUCUREȘTI” PE UN POLIȚIST: ”TE VIOLEZ! ÎȚI BAT DE LA MĂ-TA LA CÂINE!” + ”TE SPARG, EU CU TINE FAC ISTORIE!”)
Familia românului ucis susține că acesta nu avea cum să fie urmărit de poliția indoneziană în octombrie
Prietenul supraviețuitorului C. a declarat, pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, că a sunat la Ambasada României la Jakarta, numai că reprezentanții acesteia nu s-au implicat și nu au oferit asistență. A vorbit chiar cu ambasadorul României la telefon, numai că i s-a oferit, spune el, doar un număr de la o firmă de pompe funebre. Familia lui Vasile S. dorește să fie efectuată autopsia cadavrului, însă poliția indoneziană ar tergiversa lucrurile. Mai mult, avocatul familiei se află deja la Jakarta, de ieri. (NU RATA: ”REGELE BARBUTULUI” A PĂRĂSIT ROMÂNIA DIN CAUZA AMENINȚĂRILOR: ”ȘI-A PUS CĂȚEII DE PAZĂ PE MINE…”)
Din cele declarate de respectiva sursă, C. se află în stare gravă, fiindcă a fost bătut cu bestialitate de polițiști. Nu știe dacă acesta se află în spital sau tot în arest, fiindcă oamenii legii i-au confiscat telefonul și nu poate lua legătura cu el. Cert este că familia acuză lipsa de implicare a reprezentanților Ambasadei României la Jakarta, deoarece s-ar fi așteptat ca C. să primească asistență și, bineînțeles, un translator. Polițiștii indonezieni, în timpul conferinței de presă, au anunțat că vor colabora cu Ambasada României la Jakarta, însă familia lui Vasile S. crede că nu este vorba decât de ”praf în ochi”. (CITEȘTE ȘI: CINE L-A BĂTUT PE FLORIN PASTRAMĂ! VEDETA PRO TV, LOVITĂ CU TÂRNĂCOPUL ÎN CAP!)
IGPR a transmis un comunicat în care a avertizat asupra pericolului pe care îl reprezită două „celebre” metode infracţionale – „skimmingul” şi „bucla libaneză”.
„Skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit, cu care se fac extrageri de numerar. De asemenea, alt mod infracțional pentru obținerea datelor în vederea clonării cardului este «bucla libaneză» – un dispozitiv care se montează la gura bancomatului și care blochează cardul înăuntru. Imediat apare un «binevoitor» care își oferă ajutorul, află PIN-ul chiar de la client și, după plecarea acestuia, scoate cardul din bancomat”, se arată în respectivul comunicat. (VEZI ȘI AICI: INTERLOPUL MONTANA A TRAS CU PISTOLUL ÎNTR-UN BEACH-CLUB CUNOSCUT DIN MAMAIA…)
O nouă metodă de skimming bancar a fost denumită shimming, fiind subțire ca o coală de hârtie. Valul de skimming care se folosea de componente false atașate bancomatelor și terminalelor PoS pentru a copia informațiile aflate pe banda magnetică a cardurilor a fost îmbunătățit cu o nouă metodă numită shimming, scrie bankrate.com. Infractorii inserează în secret un shim subțire ca o coală de hârtie și de mărimea unui card. Acesta are integrat un microcip și o unitate de stocare în slotul pentru card unde rămâne nevăzut pentru a intercepta informații de pe cardul de credit sau de debit cu chip EMV. Deși nu pot clona un card cu cip, infractorii folosesc datele de pe cip pentru a clona carduri cu bandă magnetică care este capabil să defraudeze bănci și magazine care nu sunt atenți la protocoalele de securitate. (NU RATA: CINE A BĂTUT-O PE NICOLETA LUCIU! ANUNȚUL FĂCUT DE BRUNETĂ: A POVESTIT TOTUL CU LUX DE AMĂNUNTE)
Această metodă este mai eficientă deoarece pare că infractorul plătește folosind terminalul. Shimmer a apărut în Mexic și în statul Arizona din SUA, fiind încă destul de rară. Cel mai recent caz de folosire a shimmer a apărut în Vancouver, America de Nord, fiind descoperită pe un PoS de angajații magazinului în timpul unui test, deoarece cardul nu intra le fel de ușor cum ar fi trebuit. (CITEȘTE ȘI: L-AU BĂTUT LA NUNTĂ ȘI I-AU LUAT BANII DE DEDICAȚII! ADRIAN MINUNE, ÎN STARE DE ȘOC)
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)