Faimoasa salată de roșii românească, în topul mondial al produselor vegane. Alte 3 mâncăruri autohtone ocupă locuri fruntașe în acest clasament inedit

Publicat: 06/05/2023 | 09:13

Taste atlas a întocmit un clasament al celor mai gustoase feluri de mâncare vegane. Ţara noastră ocupă patru din cele 50 de locuri la nivel mondial. Iată ce preparate au fost incluse în top.

Clasamentul alimentelor se bazează pe evaluările audienței TasteAtlas, cu o serie de mecanisme care recunosc utilizatorii reali. Pentru lista „Cele mai bune mâncăruri tradiţionale vegane”, până la 24 aprilie 2023, au fost înregistrate 9.740 de evaluări, dintre care 6.107 au fost recunoscute de sistem ca fiind legitime. Clasamentul TasteAtlas are ca scop promovarea mâncărurilor locale excelente, de a insufla mândrie pentru preparatele tradiționale și de a trezi curiozitatea față de preparatele pe care nu le-ați încercat.

CITEŞTE ŞI: A ÎNCEPUT NEBUNIA! CÂT COSTĂ UN KILOGRAM DE CIREȘE. PREȚUL A DEPĂȘIT BUNUL SIMȚ

În cadrul clasamentului „Cele mai bune mâncăruri tradiţionale vegane”, ardeiul copt ocupă locul 13 cu un punctaj de 4.4. Imediat, pe locul 12 s-a clasat fasolea bătută cu acelaşi scor. Pe locul 21 se află salata de roşii, iar locul 34 este ocupat de ghiveciul de legume.

„Salata de roșii este un preparat simplu, caracteristic bucătăriei românești. Pregătirea este relativ simplă deoarece constă în tăierea roșiilor în bucăți și amestecarea lor cu dressingul care se face prin combinarea uleiului de măsline, oțet balsamic, ceapă și usturoi cu condimente precum cimbru și busuioc.

Acest tip de salată se consumă de obicei cu pâine proaspătă sau combinată cu brânză de vaci și poate servi chiar și ca topping de bruschetta. Când este refrigerat, vasul se va marina în sucuri proprii, oferind mai multă aromă în proces”, spun specialiştii despre salata de roşii.

Clasament preparate vegane

Supe și ciorbe românești care ne fac cinste peste hotare. Ce au spus străinii despre ciorba rădăuțeană

În clasament, au fost integrate și șase supe românești care au reușit să cucerească gurmanzii din întreaga lume. Preparatul care ne face cinste peste hotare, ieșit pe locul 12, este ciorba rădăuțeană!

Cu un punctaj de 4,6 din 5, ciorba rădăuțeană a plasat România pe locul 12, dar nu este singurul preparat din top!

„Ciorba Rădăuțeană este o supă tradițională romanească. Este făcută dintr-o combinație de pui, ceapă, ardei roșu dulce, țelină, morcovi, suc de lămâie, usturoi, pătrunjel și smântână. Ingredientele se fierb la foc mediu până când carnea și legumele devin fragede.

Supa este destul de acră datorită adaosului de suc de lămâie. În România, ciorba Rădăuțeană este apreciata în special pentru că este un remediu pentru mahmureală și are proprietăți de vindecare – este adesea folosită ca remediu pentru simptomele răcelii comune”, au transmis cei care au făcut topul despre ciorba rădăuțeană.

Hermina Hagianu
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune ... citește mai mult