Experimentul făcut de un student la Harvard! Ce a pățit după ce a mâncat 720 de ouă într-o singură lună

Publicat: 25/09/2024 | 19:12
sursa foto: Profimedia

Experimentul momentului se datorează unui student la Harvard, care a demontat mitul potrivit căruia consumul excesiv de ouă ar fi dăunător sănătății. Ce a descoperit este cu adevărat surprinzător.

Un student doctorand la medicină din cadrul prestigioasei Universități Harvard a decis să vada dacă organismul său reacționează diferit la consumul excesiv de ouă. Timp de o lună, Nick Norwitz a consumat 24 de ouă pe zi și ce a descoperit la finalul experimentului l-a surprins.

La un calcul simplu, bărbatul a mâncat 720 de ouă într-o lună sau echivalentul a mai mult de 40 de cartoane de câte 10 bucăți.

Specialiștii au susținut mereu că acest aliment trebuie consumat în moderație, pentru a nu crește colesterolul în sânge și pe viitor să existe probleme cardiace. Însă toate aceste mituri au fost combătute de Norwitz.

Citește și: Cum arată un Big Mac de la McDonald’s, după un an de zile. Experimentul făcut de această clientă

Ouăle nu măresc colesterolul

În mod contrar tuturor cercetărilor științifice pe domeniu, lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL) sau colesterolul rău s-a diminuat cu 18% la finalul experimentului efectuat de tânărul în vârstă de 24 de ani. Studentul nu a detaliat ce alte alimente a consumat pe parcursul testului și dacă acestea au avut un efect adjuvant în această chestiune.

În limbaj mediacal, LDL reprezintă acele molecule care se depun pe artere și cresc riscul bolilor cardiovasculare, relatează The Mirror.

Mulți oameni de știință și medici au avertizat anterior că excesul de ouă crește nivelul LDL și contribuie astfel la complicațiile asociate bolilor cardiace și cerebrale. Însă, tot specialiștii au explicat de ce studentul doctorand la Harvard a reușit o scădere a LDL, deși a procedat contrar recomandărilor.

Potrivit acestora, în timpul experimentului, corpul lui Norwitz ar fi eliberat un hormon numit Colesin, care ar fi inhibat receptorii din ficat și astfel s-au obținut rezultatele uimitoare.

Citește și: Cum să menții bananele cât mai proaspete. Trucul pe care nu mulți îl cunosc