Românii sunt tot mai inventivi atunci când vine vorba de făcut economie! Pentru că alimentele s-au scumpit considerabil, iar multe dintre salarii au rămas la fel, oamenii de rând caută alternative pentru a nu scoate bani mulți din buzunar. Se gândesc cum să facă să nu mai cheltuie sume mari pe mâncare, așa că recurg la tot felul de „trucuri”. Spre exemplu, o tânără le-a povestit tuturor cum trăiește cu 10 lei pe zi. Pare dificil, dar nu imposibil! Care este secretul?
Tot mai mulți români se întreabă cum își pot face cumpărăturile cu bani puțini. Asta pentru că alimentele s-au scumpit considerabil la raft, iar oamenii nu-și mai permit să dea o mulțime de bani la supermarket. O tânără le-a dezvăluit tuturor secretul ei de a economisi bani. A ajuns să traiască cu 74 de lei pe săptămână, spre surprinderea multora. Consumă 10 lei pe zi și își cumpără doar câteva produse esențiale. Sigur că, nu le recomandă și altora să-i urmeze sfatul.
„Că tot a menționat cineva aici de mâncare cu 10 lei pe zi, m-am gândit să fac experimentul ăsta și am niște idei. (…) E indicat să nu faceți acest experiment mai mult de o lună-două, dacă țineți la sănătatea voastră. Dar știu că sunt și persoane care trec printr-un impas în viață, ori vor să economisească la sânge, așa că, cred că e utilă alternativă asta pentru o perioadă”, se arată în postarea făcută de româncă, pe Reddit.
Meniul dintr-o zi al tinerei este în valoare de 10 lei/ pe zi. Acesta cuprinde: o pâine (2 lei), 150 de grame de salam Victoria (6 lei), telemea (15 lei), o salată (3 lei). Femeia le-a arătat tuturor ce mănâncă timp de o săptămână cu această sumă modică.
„Mic dejun pe care îl puteți mânca zilnic: 2 felii de pâine, o felie de salam, o felie de telemea. 2-3 frunze de salată + cafea (Să ne imaginăm că aveți în casă. Sau ceai)
Prânzul pentru 3 zile: ciorbă din resturi/tacâmuri de pui de la puiul întreg, făcută cu mix de legume pentru ciorbă, borș magic. Tăiței + pâine.
Prânzul pentru 4 zile: fasole cu cârnați, ceapă + cealaltă pungă de legume pentru ciorbă (merge).
Cină pentru 4 zile: 2 zile șnițele (din pieptul puiului. Ne imaginăm că aveți puțină făină prin casă ori mergem la vecini), 2 zile pulpele.
Lângă putem adaugă niște cartofi la cuptor/prăjiți (imaginându-ne că aveți deja ulei). Iar restul de 3 zile doar paste cu brânză la cină”, a scris aceasta.