Excursii fictive organizate în Vâlcea. Patronii unei firme de turism, reclamați pentru înșelăciune

Publicat: 07/02/2019 | 14:32

Daniela Vasilica Matei şi soţul acesteia, Nicolae Matei (patronii firmei de turism Nick&Dana) au fost reclamaţi, la Parchet, printr-o plângere colectivă, de către 10 persoane care susțin că au fost înşelate de cei doi patroni. Aceștia le-ar fi luat, cu mai mult de trei luni în urmă, banii pentru o excursie în Israel. Nu au organizat nici excursia şi nici nu au înapoiat cei 500 sau 530 de euro de persoană luaţi de la victime. Mai multe plângeri au fost depuse şi la poliţie. (NU RATA, AICI: ȚEAPĂ DE PROPORȚII PENTRU UN PRAHOVEAN. ÎN LOC DE TELEFONUL PE CARE ÎL COMANDASE, A PRIMIT ÎN COLET… O PIATRĂ)

„Duminică mergem în primul pelerinaj la MĂNĂSTIRILE PRISLOP și Sâmbăta de Sus – preț: 80 lei (include transport și masa de prânz)”, sună unul dintre anunţurile recent postate de agenţia de turism.

În toamna anului trecut, însă, Daniela Vasilica şi Nicolae Matei au anunţat că fac o excursie de șapte zile la Ierusalim şi au oferit un preţ foarte bun faţă de cele existente pe piaţă. Atraşi de posibilitatea de a vedea locurile sfinte din Israel, mulţi oameni au făcut eforturi financiare, s-au şi împrumutat, pentru a achita cei 500 de euro necesari excursiei-fantomă.

Se înmulțesc plângerile

Când cei doi patroni au ajuns să aibă încrederea unui număr mare de persoane, ar fi pus la cale o escrocherie de proporţii. Nimeni nu ştie încă exact numărul persoanelor păcălite, dar acesta ar putea fi mare, din moment ce, pe reţelele de socializare se plânge din ce în ce mai multă lume, iar pe adresele de e-mail ale unor publicaţii locale creşte numărul celor care trimit fotocopii de pe chitanţe şi povestesc cum au luat “ţeapă”. Unii au scris chiar despre pagube mai vechi, bani daţi împrumut celor doi, cu mai multă vreme în urmă, pe care nu i-ar mai fi văzut înapoi.

Dana Matei le-ar fi dat celor înscrişi chitanţe şi i-ar fi pus să îşi scoată paşapoarte. La un moment dat, i-ar fi anunţat pe unii dintre turiști că excursia se amână cu câteva zile pentru că o parte dintre cei înscrişi nu ar avea actele în regulă. Într-un final, şi-ar fi închis sediul firmei, pe care îl închiriaseră, nu ar mai fi răspuns la telefoane şi nici la mesajele pe Facebook şi ar fi plecat cu banii celor păcăliţi. (NU RATA, AICI: UN CUNOSCUT PREZENTATOR TV ÎL ACUZĂ DE ȚEAPĂ PE UN FOTBALIST DE „NAȚIONALĂ”)

Chitanțe ale unei firme în faliment?

Unii păgubiţi au fost sunaţi şi li s-a spus că excursia nu s-a mai putut face şi că vor primi banii înapoi în câteva zile. De atunci s-au scurs câteva luni şi nimeni nu a primit vreun leu înapoi.

Cadre didactice, cadre medicale, funcţionari publici şi pensionari se află în rândul victimelor.

Se pare că cei doi ar fi eliberat şi chitanţe pentru banii primiţi folosind un chitanţier al unei societăţi comerciale aflate în faliment. În acest caz ar putea fi încadraţi la evaziune fiscală şi la alte infracţiuni intrând şi în atenţia DIICOT. (VEZI ȘI: O NOUĂ ȚEAPĂ PE INTERNET, PENTRU ROMÂNII CARE AU NEVOIE DE BANI)