Apar noi informații în cazul polițistului din Pitești care și-a împușcat copilul și apoi s-a sinucis, iar acestea ridică alte semne de întrebare la care ar trebui să răspundă superiorii lui Marius Franțescu. Surse Cancan.ro, site-ul nr.1 din România, scot la lumină o informație extrem de prețioasă. Șeful direct al lui Marius Franțescu ar fi trebuit să întocmească acestuia o fișă din care să rezulte dacă avea sau nu un comportament bizar. Conform respectivelor surse, divorțul reprezintă un factor de risc, cu atât mai mult cu cât era vorba de un polițist.
Se mai poate pune încă o întrebare la care ar trebui să răspundă factori de decizie din MAI. De ce toate cadrele MAI care au comis crime – unii polițiști sinucigându-se, ulterior – fuseseră declarate apte din punct de vedere psihologic?
Legat de cazul polițistului din Pitești care și-a ucis fiul și s-a sinucis, este important de știut că, după cazul polițistului pedofil de la începutul anului 2018, în Ministerul Afacerilor Interne s-a dat un ordin de ministru prin care șefii trebuie să semnaleze, prin intermediul unei fișe, comportamentele bizare ale subordonaților și factorii de risc pentru apariția acestora.
Această fișă trebuie înaintată psihologului din unitate pentru a lua măsurile preventive nevecare. Divorțul reprezintă un factor de risc, ca și dependența de jocurile de noroc, dacă aceasta este confirmată. Tragedia putea fi prevenită dacă șeful polițistului întocmea o asemenea fișă și dacă psihologul din unitate lua măsurile necesare preventive.
CITEȘTE ȘI: POLIȚISTUL DIN PITEȘTI CARE ȘI-A ÎMPUȘCAT COPILUL ERA PLIN DE DATORII! PENTRU CE SE ÎMPRUMUTASE
Inspectorul principal Marius Franțescu de la Crimă Organizată Pitești și-a ucis copilul cu arma de serviciu – un pistol Glock semiautomat de calibrul 9 mm -, pe care îl luase acasă vineri seara, cu mai puțin de 24 de ore înainte de a-și omor copilul, chiar când a plecat de la serviciu.
Pistolul și muniția au fost ridicate pe semnătura lui – conform procedurilor uzuale -, de la camera de armament al IPJ Argeș, dovadă fiind registrul în care sunt trecute astfel de operațiuni cu arme și muniții. Urmează să se stabilească dacă Franțescu ar fi fost implicat în vreo misiune care implica portul de armă.
„Responsabilitatea ridicării pistolului de la camera de armament a unității revine doar polițistului care o ia pe propria semnătură”, au transmis surse apropiate anchetei.
CITEȘTE ȘI: EL ESTE POLIȚISTUL DIN PITEȘTI CARE ȘI-AR FI ÎMPUȘCAT COPILUL DE 3 ANI, IAR APOI S-AR FI SINUCIS