Excesele alimentare duc la aparitia gastritei
Ovidiu Cristian Chiriac Medic Generalist Gastrita acuta apare ca urmare a exceselor alimentare, a consumului de alimente iritante, sosuri si prajeli. De asemenea, alcoolul, tutunul, medicamentele si cafeaua au impact negativ asupra sistemului digestiv. Alti factori favorizanti ai gastritei sunt mestecarea insuficienta a alimentelor, mancatul la ore neregulate, consumarea de alimente prea reci sau fierbinti. La cateva ore dupa o masa bogata in grasimi, bolnavul are dureri de cap, senzatie de voma, un miros neplacut al gurii si transpira abundent. In prevenirea si tratarea bolii, un rol important il are alimentatia. Iata cateva recomandari care va pot fi utile, mai ales daca proveniti din familii cu bolnavi de ulcer sau cu sindrom dispeptic duodenal: – renuntati la alcool si tigari; – nu faceti abuz de medicamente; – nu consumati grasimi prajite, alimente sarate si afumate, nuci, alune sau castraveti; – tubul digestiv necesita o perioada de recuperare atunci cand ati exagerat cu mancarea. In acest sens, sucul de morcovi este un bun remediu. Morcovii spalati si curatati se dau pe razatoare si prin mixer, iar sucul se va consuma imediat.