Europa, în straie de sărbătoare! Uite cum petrec vecinii noştri în aceste zile şi ce poţi cumpăra din cele mai mari târguri
Cu toatea astea, dacă plănuiţi o vacanţă în această perioadă a anului, cu siguranţă ar trebui să vizitaţi una dintre cele mai spectaculare târguri de Crăciun din Europa.
Aceste locuri pot aduce romanţa sărbătorilor la viaţă. Mai mult, puteţi experimenta artele artizanale ale unei ţări şi să fiţi încântaţi de entuziasmul specific acestor timpuri.
Partea interesantă este că unele dintre aceste târguri datează încă din Evul Mediu, iar în zilele noastre atrag peste 2 milioane de turişti în luna decembrie.
Vă veţi îndrăgosti pe loc de mirosul de turtă dulce şi cel al cârnaţilor în aerul rece de afară, de ornamentele făcute manual şi de shopping-ul lipsit de stres, într-un mediu festiv.
Nu uitaţi să vă bucuraţi de toate astea cu o cană de vin fiert în mână!
Târgul de Crăciun de la Bruxelles (Sf. lui noiembrie – 1 ianuarie)
Acest loc datează încă din 2002 şi cu siguranţă veţi găsi aici câteva standuri cu mâncare delicioasă – luaţi în considerare că vă aflaţi într-un oraş vestit pentru bucătaria sa, dar şi pentru ciocolată.
Spiritul Crăciunului va fi adus de luminiţe, muzicienii stradali, dar şi de colindele ce se aud prin difuzoarele imense de pe străzi.
La finalul cumpărăturilor de Craciun, opriţivă şi la piaţa de peşte, ce în fiecare an este transformată într-un patinuar imens.
Târgul de Crăciun de la Viena (Mijlocul lunii noiembrie – 24 decembrie)
Acest târg este unul dintre cele mai faimoase şi vizitate din Europa şi atrage anual milioane de turişti.
Aceştia se pot bucara de produsele de patiserie, alunele prăjite, dar şi un punch special, Weihnachtspunsch, făcut din vin, brandy şi bucăţele de fructe confiate.
Târgul este unul dintre cele mai vechi din lume şi are peste 700 de ani.
O alta atracţie este parcul din jurul acestuia, în care fiecare copăcel este decorat cu luminiţe şi globuri în formă de inimioară sau omuleţi din turtă dulce.
Târgul de Crăciun din Praga (Începutul lunii decembrie – începutul lui ianuarie)
Dacă nu ştiaţi, cei din Praga iau Crăciunul foarte în serios, iar târgurile dedicate acestuia sunt concepute pentru familii.
Cel mai mare târg din oraş o să-l găsiţi în Piaţa Vechiului Oraş.
Turiştii pot cumpăra de aici o varietate de produse, de la jucării din lemn, cristale de Bohemia, bijuterii făcute manual sau clasicile marionete specifice locului.
Copilaşii se pot bucura şi ei la târg, deoarece se pot juca cu oile, caprele şi poneii din micuţa grădină zoologică amplasată în centru târgului, în timp ce părinţii lor pot asculta colinde.
Târgul de Crăciun de la Nuremberg (Finalul lunii noiembrie – 24 decembrie)
Acest târg, ce datează încă din 1628 şi cunoscut iniţial ca fiind un loc de comerţ al figurinelor din lemn, este unul dintre cele mai cunoscute târguri din Europa.
Chiar dacă nu este nici cel mai vechi, nici cel mai mare, peste 2 milioane de turişti îl vizitează în fiecare an, pentru a se bucura de ornamente, jucării şi alte minunăţii de la cele peste 200 de standuri.
Târgul de Crăciun de la Stuttgard (Sfârşitul lui noiembrie – 23 decembrie)
Târgul vechi de 318 ani poate fi găsit între catedrala gotică şi castelul oraşului.
Aici, turiştii pot cumpăra arte artizanale din cele peste 270 de standuri şi se pot delecta cu turtă dulce, alume prăjite şi wafe.
Seara, ei se pot încălzi cu o cană de vin fiert aromat cu vanilie şi scorţişoară şi pot vizita Vechiul Castel pentru a asculta concertele de colinde.
Târgul de Crăciun de la Munich
Este situat în inima vechiului centru, are sute de standuri şi datează încă din secolul al 17-lea.
Târgul se deschide în prima duminică din postul Crăciunului, când mii de oameni se adună pentru a vedea cum se aprind luminiţele din bradul de peste 30 de metri, amplasat în centru.
Târgul de Crăciun de la Salzburg (Sfârşitul lui noiembrie – 26 decembrie)
Documente încă din secolul al 15-lea au fost găsite despre acest loc, când obiectele artizanale erau vândute de femeile în vârstă, în faţa catedralei, în postul Crăciunului.
Acest târg este mai intim şi micuţ decât celelalte, dar asta nu inseamnă că turiştii nu se pot răsfăţa cu alune prăjite, cârnaţi şi vin fierte.
La fel ca şi celelalte târguri faimoase, şi acesta îşi delectează vizitatorii cu ornamente, decoraţii şi colinde.
Târgul de Crăciun din Dresda (Sfârşitul lunii noiembrie – 24 decembrie)
Acesta este cel mai vechi târg din Germania, datează încă din 1434, iar localnicii sunt foarte mândri de existenţa sa.
La Dresda veţi găsi peste 250 de standuri unde se găsesc doare produse tradiţionale Crăciunului, iar oamenii spun că shopping-ul aici este mai frumos ca oriunde.
Ana Tepsanu