Este total interzis în România! Atenție, legea este deja în vigoare
Potrivit unui proiect de hotărâre de la Ministerul Dezvoltării, funcționarii publici care urmează un program de formare și perfecționare nu au voie să mai părăsească administrația publică. Absolvenții trebuie să lucreze în domeniu un număr minimum de ani.
După cum se arată în codul administrativ, dacă un funcționar a urmat un program mai mare de trei luni de pregătire, este obligat de lege să lucreze în administrația publică. Perioada minimă este de doi ani, dar poate ajunge și până la cinci.
Ministerul Dezvoltării a publicat un proiect de hotărâre care stabilește cu exactitate normele care vor fi impuse. În cadrul actului normativ, este stabilită perioada în care funcționarul nu are voie să părăsească postul, după absolvire. (CITEȘTE ȘI: Vestea momentului pentru milioane de români! Se ”confiscă” aceste pensii?”)
Ce perioadă nu ai voie să pleci din funcție? Este lege!
Potrivit proiectului, perioada în care absolventul de cursuri de formare și perfecționare nu poate păsări postul de va calcula astfel:
– între doi şi trei ani – pentru programele de formare sau perfecționare organizate în ţară;
– între trei şi patru ani – pentru programele de formare sau perfecționare organizate în străinătate, cu durată mai mică de șase luni;
– între patru şi cinci ani – pentru programele de formare sau perfecționare cu durată mai mare de șase luni.
În cadrul documentului sunt prevăzute și criteriile pentru stabilirea perioadei. Acestea sunt:
– complexitatea programelor de formare sau perfecționare;
– corelarea dintre domeniile în care se realizează formarea sau perfecționarea şi specificul funcţiei şi atribuţiilor funcţionarului beneficiar;
– cuantumul sumelor reprezentând finanţarea suportată de autoritatea sau instituţia publică;
– angajamentele asumate în cazul finanţării, ca urmare a implementării de proiecte cu finanţare externă;
– corelarea dintre participarea funcţionarilor publici beneficiari la cele peste 90 de zile de formare şi cele stabilite prin planul anual de perfecționare profesională și fondurile alocate instituției pentru asta. (CITEȘTE ȘI: Nu e o glumă! Blonda din imagine lucrează ca „domnișoară de onoare contra cost”. Câți bani primește pentru o nuntă)