Este interzis să faci acest lucru cu voucherele pentru alimente! Iată ce se întâmplă în momentul în care încerci să le vinzi sau să cumperi alcool cu acestea. Mii de românii se află, deja, în această situație!
Persoanele care beneficiază de voucherele alimentare nu au voie să facă anumite acțiuni cu acestea. De exemplu, este interzisă cumpărarea alcoolului sau a tutunului. De asemenea, beneficiarii nu au voie să vândă voucherele respective. Mii de români se află în situația în care le-au fost blocate cardurile, tocmai din aceste cauze. În acest sens, peste 10.000 de carduri au fost blocate din cauza tentativelor de fraudă. Pentru că românii respectivi nu au respectat legea, s-au trezit în imposibilitatea de a utiliza cardurile temporar.
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a declarat printr-un comunicat, arată antena3.ro: ”Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”.
Vezi și MARE ATENȚIE ROMÂNI! ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARII CARE NU AU FOLOSIT VOUCHERELE SOCIALE
În condițiile în care beneficiarul a pierdut tichetul respectiv sau dorește să blocheze temporar cardul social, atunci trebuie să apeleze la serviciul de Asistență Clienți. MIPE a explicat pașii: ”Beneficiarul care a pierdut – sau dorește să blocheze temporar – cardul social pentru produse alimentare și mese calde trebuie să anunțe imediat pe emitentul cardului, apelând serviciul de Asistență Clienți sau utilizând aplicația mobilă a emitentului. Emiterea unui nou card și expedierea la adresa emitentului se vor face, prin grija emitentului, în termen de 60 de zile de la data la care cardul a fost declarat pierdut”.
În plus, dacă beneficiarul constată faptul că și-a pierdut cardul respectiv, trebuie să apeleze unitatea emitentă, pentru ca acesta să fie blocat: ”Blocarea cardului se va face fie din aplicația mobilă a emitentului cardului, fie apelând serviciul de Asistență Clienți al emitentului. Numai apelând serviciul de Asistență Clienți al emitentului va putea fi prevenită utilizarea frauduloasă a acestuia”.
În condițiile în care ți-ai uitat codul PIN al cardului respectiv, poți accesa opțiunea „Reamintire PIN” din aplicația mobilă. În altă circumstanță, beneficiarul poate apela tot la Serviciul Asistență Clienți, în funcție de emitent.
Citește și TICHETE SOCIALE 2022. PÂNĂ CÂND VOR PUTEA BENEFICIA ROMÂNII DE VOUCHERELE DE 250 DE LEI