Este în topul celor mai frumoase plaje din lume, dar puțini știu de ea. Nu este în altă țară decât în România

Publicat: 13/06/2022 | 12:09

Potrivit unui site din străinătate, plaja sălbatică de la Corbu este o adevărată atracție pentru turiștii din alte țări. Cu toate acestea, românii preferă să meargă în stațiuni amenajate, precum Mamaia sau Eforie. 

Un clasament al celor mai frumoase plaje din lume a inclus Corbu în top. Locul pe care a reușit să-l ocupe este chiar patru. Primele trei locuri sunt ocupate de Anse Source d’Argent din  La Digue, Sicilia, Whitehaven Beach din  Whitsunday Islands, Australia și Rarotonga din  Cook Islands. 

Plajele pe care le-a „bătut” Corbu sunt: Pulau Derawan din  Indonezia, Plage de Piémanson din Franța, Flamenco Beach din  Puerto Rico, Cape Maclear din  Malawi,  Praia do Sancho din  Fernando de Noronha, Brazilia, Las Islas Cíes din Galicia, Spania. (CITEȘTE ȘI: Rețeta de „omletă perfectă” a lui Joseph Hadad. Secretul nebănuit al juratului „Masterchef” de la Pro TV)

Taxă de acces în Corbu. Este parte dintr-o rezervație naturală

Plaja Corbu este parte din din Rezervația Biosferei Delta Dunării și necesită achitarea unei taxe foarte mici pentru a intra în rezervație. Ca urmare, există câteva reguli foarte stricte care trebuie respectate de turiști. Printre acesteam se numără faptul că nu ai voie să arunci deșeuri de orice fel, atât pe plajă, cât și în apă.

-pentru permise acces turist 1 zi  –  TUR1 urmat de Nume și Prenume 

-pentru permise acces turist 7 zile – TUR7 urmat de Nume și Prenume pentru permise acces turist 1 an – TURAN urmat de Nume și Prenume 

-pentru permise acces auto 1 an – AUTOAN urmat de Nr. înmatriculare autovehicul 

-pentru permise acces ambarcațiune 7 zile – AMB7 urmat de date identificare ambarcațiune (tip barcă, nr. înmatriculare sau nume barcă)  

-pentru permise acces ambarcațiune 1 an AMBAN urmat de date identificare ambarcațiune (tip barcă, nr. înmatriculare sau nume barcă).

La plaja Corbu se poate ajunge și din Gara Constanța, dar distanța este de 32 de kilometri. Timpul de la tren până la plajă ar fi de aproximativ o oră, cu mașina. De la Năvodari până aici sunt 11 kilometri, drum care poate fi făcut cu microbuzul sau un taxi. (CITEȘTE ȘI: Geamanduri sub formă de cruce cu numărul morților, montate pe litoralul românesc)

 

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult