BENEFICIU. Lactatele care intra in compozitia inghetatei o transforma intr-o sursa de calciu necesar pentru oase si dinti Unul dintre cele mai cautate deserturi in perioada anotimpului fierbinte este, cu siguranta, inghetata. Daca faceti parte din categoria dependentilor de ea, trebuie sa stiti ca este mult mai bine sa savurati deliciosul desert cu prudenta. Ionela Chircu Specialistii avertizeaza asupra faptului ca textura fina, cremoasa si savoarea sunt date in mare masura de stabilizatori, coloranti si gelatina care va pot afecta serios sanatatea. In cazul in care suferiti de afec-tiuni cardiovasculare sau obezitate, nutri-tionistii va sfatuiesc sa nu abuzati de acest desert. Continutul bogat in zahar si in grasimi saturate creste riscul bolilor de inima, diabetului, cariilor dentare, astmului bronsic si sensibilitatea la alergii. Daca totusi nu va puteti abtine sa nu mancati inghe-tata, aveti si variante mai sanatoase. Consumati inghetata preparata din lapte, smantana si iaurt. Lactatele care intra in compozitia desertului il transforma intr-o sursa de calciu necesar pentru oase si dinti. Daca doriti un plus de racoare, preparati-va inghe-tata acasa, fara conservan-ti, gelatina si stabilizatori! Aveti nevoie doar de lapte, oua, zahar, frisca, zahar vanilat si cacao.