Puterea din spatele puterii! MIHAIL IVAN: ”Credința este ancora!”
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Altceva Podcast » Era convins că nu-l va îmbogăți, dar… Mimi Brănescu, creatorul serialului fenomen „Las Fierbinți” dezvăluie de ce a ales actoria

Era convins că nu-l va îmbogăți, dar… Mimi Brănescu, creatorul serialului fenomen „Las Fierbinți” dezvăluie de ce a ales actoria

De: Loriana Dasoveanu 10/09/2024 | 13:54

Mimi Brănescu a fost invitatul special în cea mai nouă ediție a podcastului ”Altceva cu Adrian Artene”. Celebrul actor, actualmente regizor al uneia dintre cele mai de succes producții din România, Mimi Brănescu a povestit despre începuturile sale în meseria de actor. Cum a fost primul moment de faimă pentru marele actor și scenarist român, dar și care este motivul pentru care a ales actoria, în ciuda faptului că era convins că nu-l va îmbogăți niciodată, aflați în rândurile care urmează. 

Mimi Brănescu, o emblemă a cinematografiei din România, a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului pe care îl moderează și pe care îl puteți urmări în fiecare sâmbătă de la ora 19.00 pe canalul de Youtube Altceva- cu Adrian Artene. Celebrul actor, scenarist și regizor a dezvăluit că, în ciuda faptului că tatăl său nu voia deloc ca el să devină actor, acesta și-a ascultat menirea. Talentul i-a fost remarcat și a ajuns să joace într-unele dintre cele mai mari producții făcute vreodată în România și nu numai. Printre filmele românești de excepție în care a jucat Mimi Brănescu amintim „Filantropica”, „Moartea domnului Lăzărescu” sau  „Marți, după Crăciun”. A făcut roluri excepționale și a dat viață unor personaje remarcabile, iar acum a povestit cum a început cariera sa de excepție. Primul moment de faimă l-a simțit după ce a jucat într-o reclamă.

Omul din spatele fenomenului Las Fierbinți dezvăluiri exclusive despre greutățile carierei de actor: „Actoria la noi este un hobby”

(CITEȘTE ȘI: Tatăl lui Mimi Brănescu şi-a dorit ca fiul lui să urmeze un alt drum: “Mi-a zis că n-am nicio șansă să devin actor”)

Adrian Artene: Există o reclamă care te-a consacrat? Mulți actori în perioada studenției sunt distribuiți în reclame, iar unii chiar rămân în memoria colectivă

Mimi BrănescuA fost primul meu moment de faimă, eu care nu m-am întâlnit cu faima. În aceeași zi m-am întâlnit cu doi oameni care m-au văzut în aceeași reclamă. Era o reclamă care făcuse ceva vâlvă. Zgurăveam și apoi am început să vorbesc nemțește. În aceeași zi mi-au zis doi la metrou la Piața Romană: Tu ești băiatul din reclamă?. Bine, și căutai să te recunoască lumea, stăteai mai țeapăn. Dacă simțeai că zăbovește unul, te poziționai să te vadă.

Adrian Artene: Faima a reprezentat și un câștig? 

Mimi Brănescu: Atunci am câștigat 400$. Făceai trei reclame pe an și aia erau banii. Foarte puțini bani erau. Mi-a fost teamă de ce naște foamea, nu de foame. Foame știam să duc, eram antrenat.

Adrian Artene: În momentul în care ai câștigat cei 400 $ ți s-a părut că te poate îmbogăți actoria?

Mimi BrănescuNiciodată nu am crezut că mă poate îmbogăți actoria decât dacă ajungi pe la Hollywood sau prin niște locuri. Dar am înțeles destul de devreme ce spunea tatăl meu: „Băi, o să mori sărac!” Actoria este la noi mai mult un hobby. Sau poate nu am avut eu „gloanțele” pentru o carieră mai mare. Dar nu am crezut de la început că poți face mulți bani. I-am văzut de a început pe actorii pe care îi apreciez și îi apreciam, văzându-le mașinile, văzând cât de atent numărau restul, cât de atent se îmbrăcau, mi-am dat seama că nu este corect, totuși. Nu mi-am închipuit niciodată că mă va îmbogăți actoria.

Mimi Brănescu, despre prețul succesului: „M-au obosit așteptările”

Mimi Brănescu dezvăluie care au fost cele mai mari greutăți pe care le-a întâmpinat în carieră
Mimi Brănescu dezvăluie care au fost cele mai mari greutăți pe care le-a întâmpinat în carieră

(ACCESEAZĂ ȘI: Celentano există și în viața reală. Mimi Brănescu, regizorul Las Fierbinți, a dezvăluit cine sunt personajele care l-au inspirat)

Adrian Artene: Este vreun moment pe care îl ai în minte și consideri că ar fi trebuit să iei altă decizie cu privire la parcursul tău ca actor? Nu ești un actor mic, ești doar modest, iar ast arată cele 27 de producții și distribuit în filme emblematice pentru România. Dar există vreun moment în care crezi că puteai mai mult? 

Mimi Brănescu: Cred că la fiecare rol puteam mai mult. Am prins cumva o perioadă de început a noului val în care lucrurile se reglau. Poate că, nu era rea voință, dar nici noi nu știam, nici ei nu știau. Noi nu am făcut actorie de film decât foarte puțin la școală, făceam actorie de teatru. Eram mereu în teste și poate că am nimerit perioada de teste la filme. Am și obosit la un moment dat. Nu obosești filmând, m-au obosit mai tare așteptările, speranța că se va întâmpla nu știu ce cu filmul ăsta și nu se întâmpla. M-a obosit și perioada de dinainte să încep să joc pentru că nu prea mă lua nimeni. Speranță, speranță, dar câtă speranță?! Dar nu regret vreun moment în care ar fi trebuit să fac altfel.

Adrian Artene: Ți s-a propus vreun rol pe care l-ai refuzat din anumite motive? 

Mimi Brănescu: Mi s-au propus multe. Am avut o perioadă în care nu am mai vrut să joc. Am ales să scriu, nu să joc. Am vrut să nu mai joc pentru că mă regăseam tot pe mine în toate rolurile și mi-am spus să mai las și pe alții care sunt mai pricepuți. Nu există film românesc în care să îmi fi dorit să joc. Nu m-am gândit că dacă joc într-un film aveam eu viața nu știu cui. Cred că lucrurile se întâmplă cum trebuie să se întâmple.

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Loriana Dasoveanu lucrează pe zona de Lifestyle la CANCAN.RO care face parte din Grupul de Presă Gândul Media Network. A debutat ca jurnalist la Antena Stars în anul 2018, acolo unde a fost redactor, reporter și prezentator, ulterior a lucrat la citeste mai mult
Parteneri
Ilie Dumitrescu, secretele care îl mențin în formă la 55 de ani. Ce consumă fostul fotbalist zilnic?
Ilie Dumitrescu, secretele care îl mențin în formă la 55 de ani. Ce consumă fostul...
„Încă am o viață sexuală foarte bună cu el”. Victoria Beckham dezvăluiri intime incendiare despre David Beckham
„Încă am o viață sexuală foarte bună cu el”. Victoria Beckham dezvăluiri intime incendiare despre...
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut infarct
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Un vlogger român a plecat în Ucraina pentru a vedea cum se trăiește acolo. A rămas uimit de prețuri: „În România se plătește de 3 ori mai mult”
Un vlogger român a plecat în Ucraina pentru a vedea cum se trăiește acolo. A...
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate...
Furie în Rusia, după ce un comandant și-a trimis cei mai buni operatori de drone într-o misiune sinucigașă drept pedeapsă
Furie în Rusia, după ce un comandant și-a trimis cei mai buni operatori de drone...
VIDEO: Dezastrul lăsat în urma inundațiilor. Un drum național este închis. Ciobani cu o turmă de oi sunt blocați timp de 3 zile
VIDEO: Dezastrul lăsat în urma inundațiilor. Un drum național este închis. Ciobani cu o turmă...
Ai două anvelope noi? Unde recomandă experții să fie montate: pe spate sau pe față?
Ai două anvelope noi? Unde recomandă experții să fie montate: pe spate sau pe față?
Alexandra Stan și iubitul milionar și-au spus “adio”. Ilinca Vandici și Teo Trandafir au dezvăluit motivele la “Follow us”: „Au apărut tot felul de certuri între ei”
Alexandra Stan și iubitul milionar și-au spus “adio”. Ilinca Vandici și Teo Trandafir au dezvăluit...
Soțul Deliei, prima victimă a
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”
VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la...
Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”
Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată...
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la jumătatea lunii octombrie
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge la birou și urlă: - Adu-mi repede o cafea, măi săracule!
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge la birou și urlă: - Adu-mi repede o cafea, măi săracule!
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
MISTERUL de la Stonehenge se adâncește! Ce au găsit acum arheologii?
MISTERUL de la Stonehenge se adâncește! Ce au găsit acum arheologii?
Doliu uriaș! Marea artistă A MURIT la doar 29 de ani, iar la nici o zi și mama ei S-A STINS din viață: ”A fost o inspirație...”
Doliu uriaș! Marea artistă A MURIT la doar 29 de ani, iar la nici o...
Ce a spus un german care a vizitat toate țările din Europa despre România. Care sunt destinațiile care nu l-au impresionat: “Este dezamăgitor”
Ce a spus un german care a vizitat toate țările din Europa despre România. Care...
O fabrică importantă din România s-a redeschis. S-au investit milioane de euro în ea și va produce multe lucruri utile în construcții
O fabrică importantă din România s-a redeschis. S-au investit milioane de euro în ea și...
Familia Regală a României, în doliu. Este mare tristeţe şi regret: Dumnezeu să-l odihnească
Familia Regală a României, în doliu. Este mare tristeţe şi regret: Dumnezeu să-l odihnească
Alina Sorescu a făcut anunţul, ce se întâmplă cu divorţul de Alexandru Ciucu
Alina Sorescu a făcut anunţul, ce se întâmplă cu divorţul de Alexandru Ciucu
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Meta ia măsuri: Presa rusă de stat a fost interzisă pe Facebook, WhatsApp şi Instagram
Meta ia măsuri: Presa rusă de stat a fost interzisă pe Facebook, WhatsApp şi Instagram
Ordin venit de la UE. România trebuie să se supună. Avem termen până în 2045
Ordin venit de la UE. România trebuie să se supună. Avem termen până în 2045
Ce se întâmplă cu pensiile. Decizia a fost luată
Ce se întâmplă cu pensiile. Decizia a fost luată
Zodia cea mai egoistă din horoscop. Află din acest tabel cât de zgâcit ești, în funcție de zodia ta
Zodia cea mai egoistă din horoscop. Află din acest tabel cât de zgâcit ești, în...
Are 23 de ani şi s-a căsătorit cu un milionar de 18 ani. Nunta la care nu se aştepta nimeni: Nu mai sunt doi, ci un singur trup
Are 23 de ani şi s-a căsătorit cu un milionar de 18 ani. Nunta la...
Ce a putut să facă un român în scara blocului, chiar la ușa apartamentului său. Cineva a pozat totul și a arătat dovada
Ce a putut să facă un român în scara blocului, chiar la ușa apartamentului său....
Ce s-a întâmplat cu verigheta Iuliei Albu? Mihai Albu explică decizia surprinzătoare
Ce s-a întâmplat cu verigheta Iuliei Albu? Mihai Albu explică decizia surprinzătoare
Acesta este cel mai rece oraș din lume. Are zăcăminte de aur și diamante, sute de mii de locuitori și singurul muzeu dedicat mamuților de pe Pământ
Acesta este cel mai rece oraș din lume. Are zăcăminte de aur și diamante, sute...
Locul în care plouă cu diamante. Gigantul înghețat care îi fascinează de ani întregi pe oamenii de știință
Locul în care plouă cu diamante. Gigantul înghețat care îi fascinează de ani întregi pe...
Carmen Șerban i-a făcut parastas de cinci ani tatălui ei. Cine i-a fost alături, pe o ploaie torențială
Carmen Șerban i-a făcut parastas de cinci ani tatălui ei. Cine i-a fost alături, pe...
×