Octavian Jurma, medic și cercetător în Timișoara, cel care a făcut predicții dovedite corecte ale evoluției pandemiei, a pus tunurile pe autorități, pe care la acuză că nu au capacitatea să implementeze măsurile care se impun pentru stoparea coronavirusului.
Medicul atrage atenția că, începând cu săptămâna viitoare, va înceta din viață câte un român la fieare cinci minute, totul din cauza Guvernului, care nu ar fi capabil să gestioneze situația.
“Un român moare de COVID la fiecare 7 minute azi în România și singurul lucru de care e în stare Guvernul să discute este cum să continue cu relaxarea și dupa 6 la mie. Asta nu e amuzant, asta este diabolic. Drept urmare, de săptămâna viitoare, va muri un român la fiecare 5 minute fără ca măcar un singur guvernant, sau parlamentar, sau președinte, să vină să ne spună că acesta e un preț prea mare pentru marea noastră relaxare”, a scris Octavian Jurma, pe o rețea socială.
În continuare, Octavian Jurma i-a pus la zid pe guvernanți pentru faptul că dau vina pe populație cu privire la creșterea cazurilor de COVID. “Azi m-a pufnit râsul când am auzit diversi miniștri din Guvern declarând că cetățenii trebuie să fie responsabili, că altfel va fi greu în spitale altfel”, a mai semnalat Octavian Jurma.
“Azi mi-a fost dat să aud ce mai mare aberație antivaccinare spusă public de o persoană panicată și isterică care părea scăpată de la balamuc: ‘Cercetătorii au descoperit că vaccinul produce sterilitate pe trei generațiiiiii!!!!’”, a încheiat medicul.
(VEZI ȘI: PRIMUL MARE ORAȘ DIN ROMÂNIA CARE INTRĂ ÎN CARANTINĂ TOTALĂ. CE RESTRICȚII VOR INTRA ÎN VIGOARE)
Până pe 29 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.221.636 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.388 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.110.542 de pacienți au fost declarați vindecați.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.826 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 259 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.