Emilia Popescu trăiește o durere de nedescris. Mama sa, Malou Iosif, a trecut la cele sfinte, la vârsta de 98 de ani. Nu doar fiica a anunțat decesul, ci și UNITER (Uniunea Teatrală din România). Decesul artistei s-a produs la jumătate de an de când Dan Puric a făcut un spectacol în cinstea sa.
Actrița se pregătește să-și poarte părintele pe ultimul drum. În puține cuvinte, a încercat să le spună fanilor poate cea mai tristă veste din viața sa:
„Mama și bunica, Malou Iosif și-a început Marea Călătorie… Dumnezeu să te odihnească, mama!”., a fost mesajul scris de Emilia Popescu.
Uniunea Teatrală din România a adus, de asemenea, un omagiu pentru Malou Iosif, care a fost atât de importantă în lumea artistică:
„UNITER își exprimă profundul regret la plecarea dintre noi a balerinei și coregrafei MALOU IOSIF, la vârsta de 98 de ani, o artistă cu o excepțională contribuție la cultura României. O personalitate unică, de o vivacitate rar întâlnită, iubită și respectată de generații întregi de artiști pe care i-a format în mișcare scenică și știință corporală. A fost nepoata pictorului și graficianului român Iosif Iser și prim-balerină la Operetă. Condoleanțe, Emilia Popescu și întregii familii. Dumnezeu să o țină în lumină!”, a fost mesajul transmis de UNITER.
(CITEȘTE ȘI: Detalii cutremurătoare din viața actriței Emilia Popescu: ”Îmi e frică, am dubii, sensibilități”)
Pe data de 24 martie, de la ora 19:30, a avut loc spectacolul „Călătoria”, în regia lui Dan Puric. Spectacolul i-a fost dedicat chiar coregrafei Malou Iosif, care a împlinit 98 de ani în aceeași lună.
„La 7 ani după premiera versiunii scenice a feeriei – poem dramatic al lui Victor Eftimiu, ‘Înşir-te mărgărite’, care inaugura, cu fast, în februarie 2015, redeschiderea Sălii Mari a TNB, tandemul Dan Puric – Doina Levintza revine pe aceeaşi scenă, cu propunerea unui nou spectacol, care depăşeşte mult, ca anvergură, titlul minimalist sub care apare pe afişe: ‘Călătoria’. De astă dată, Dan Puric îşi structurează spectacolul în jurul unui scenariu propriu, propunând ca pretext o călătorie scenică prin staţiile de metrou bucureştean, dar care nu se limitează la atât, debordând, pe parcursul desfăşurării, într-o revărsare de culori şi mişcare, cu momente de pantomimă, step, arte marţiale, hip hop, dans şi balet, defileu de costume şi muzică live.
Într-un concept unic, îmbinate magistral, toate acestea oferă surprinzătoare dimensiuni comunicării expresiilor corpului în mişcare. Spectacolul este agrementat cu micro-scenete umoristice pe care le susţin actorii teatrului, secondaţi de o echipă de tineri artişti de toate genurile, care evoluează pe scenă într-un permanent vârtej de ritmuri, culori şi sonorităţi”, transmitea TNB, înainte de spectacol.