Mimi Brănescu, creatorul „Las Fierbinți”, interviu de senzație
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Emanoil Savin, unul dintre cei mai bogați edili din România, a făcut infarct pe terenul de fotbal. A murit ”primarul vedetelor”!

Emanoil Savin, unul dintre cei mai bogați edili din România, a făcut infarct pe terenul de fotbal. A murit ”primarul vedetelor”!

De: Alina NistorCristina Cruceru 04/08/2024 | 14:26

Doliu fără margini în politica românească! Emanoil Savin s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani, duminică. Primarul ales al Bușteniului a murit după ce i s-a făcut rău și a căzut din picioare. S-a prăbușit la pământ în ziua în care aniversa 40 de ani de căsătorie. Acesta câștigase alegerile locale în luna iunie și urma să fie pus în scaunul de primar din octombrie, anul acesta. Familia și apropiații sunt distruși de durere, după aflarea veștii cumplite. Mesajele de condoleanțe, pline de regrete, curg pe rețelele de socializare. Nimeni nu se aștepta la o asemenea nenorocire. 

UPDATE 19:00 Cezara Dafinescu a aflat teribila veste la doar câteva minute după ce i-a urat „La mulți ani”. Mai precis, artista i-a comentat postarea, fără a ști că de fapt Emanoil Savin decedase, între timp. În exclusivitate pentru CANCAN.RO, Cezara Dafinescu a mărturisit că vorbise, personal, cu primarul Savin chiar cu câteva ore înaintea decesului. Ambii s-au felicitat, reciproc, actrița aniversându-și duminică, 4 august, ziua de naștere.

“Nu îmi vine să cred. Azi de dimineață am vorbit cu el, mi-a spus La mulți ani și eu la fel lor. Era fericit, entuziasmat, spunea ca la orele 17.00 va sărbători în familie. Era un familist convins, gospodar, prieten devotat, cu mine s-a purtat foarte frumos. M-a răscolit vestea asta, o veste îngrozitoare care s-a întâmplat tocmai astăzi de ziua mea. Acum cinci ani m-au serbat domnul primar și soția dumnealui, eu fiind cetățean de onoare al orașului Bușteni. M-au serbat la Castelul Cantacuzino și știu de atunci că era și ziua dumnealui cu doamna Rodica. Abia revenise în funcția de primar pentru că a existat o perioadă când nu a fost și orașul a suferit. Știu că serba mereu artistii și sportivii. Cine s-ar fi așteptat. Condoleanțe familiei, îi urez Rodicăi să fie puternică!”, ne-a declarat Cezara Dafinescu.

UPDATE 17:20 De asemenea, după aflarea anunțului trist, Simona Halep a ținut să transmită un mesaj. Sportiva a distribuit o imagine în care apărea alături de Emanoil Savin și transmis condoleanțe familiei edilului.

”Un om mereu vesel. Dumnezeu să-l odihnească în apce! Condoleanțe familiei! Rodica, Mădălina și Alexandru, multă putere să aveți!”, a scris Simona Hapel pe contul ei de Instagram.

UPDATE 17:00 Veștile tragice au circulat repede și au ajuns și la Adrian Mutu, unul dintre prietenii buni ai lui Emanoil Savin. Fostul fotbalistul s-a arătat devastat de anunțul tragic și a transmis un mesaj emoționant în memoria celui pe care îl considera ca un frate.

„Un om bun, de nota 10, era prietenul meu drag. Sunt șocat de ce a pățit. M-a susținut mereu și îl voi păstra veșnic în inima mea. Dumnezeu să-l odihnească, mă doare sufletul că am pierdut un frate”, ne-a declarat Adrian Mutu.

UPDATE 16:00 Marcel Pavel, devastat de vestea morții lui Emanoil Savin, a mărturisit în exclusivitate pentru CANCAN.RO că cei doi erau prieteni buni. Au participat la multe evenimente și petreceri împreună, alături de alte persoane publice.

„Eram prieteni buni, nu mai vorbisem cu el de vreo șase luni. Ne înâlneam aproape săptămânal la el, și cu Simona Halep. Avea o cramă în cadrul hotelului său. Ne distram acolo și cu Bute și alții. Era un om minunat. Am avut și o demonstrație, el a făcut dublu cu Ilie Năstase, eu cu Halep, când Simona era în ascensiune. Apoi am cântat și după am rămas la chef și cu tatăl Simonei. A fost și la mine acasă. Am băut două sticle de șampanie. Avem multe amintiri frumoase împreună. E o veste tristă, îmi pare tare rău”, a declarat Marcel Pavel în exclusivitate pentru CANCAN.RO.

UPDATE 15:30 Cornelia Rednic și-a exprimat profundul regret la aflarea veștii tragice, transmitând un mesaj de condoleanțe familiei îndurerate.

„Adevărul este că sunt șocată. Am mai dat și eu niște telefoane, nu mi-a venit să cred când mi-ați dat voi această cumplită veste. Îmi pare teribil de rău, pentru că Savil avea o familie extraordinară, avea niște reușite  extraordinare, din toate punctele de vedere avea toate motivele pentru a trăi și pentru a se bucura de tot ce a realizat o viață întreagă. Sunt șocată! Îmi pare nespus de rău și condoleanțe familiei, efectiv sunt șocată. Nu m-am așteptat la o asemenea veste. Îmi pare rău și le doresc putere celor care au rămas după el. Dumnezeu să-l ierte!”, a declarat, în exclusivitate, pentru CANCAN.RO

UPDATE 15:00 Prof. Dr. Irinel Popescu, medic, membru corespondent al Academiei Române și Președinte al Academiei de Științe Medicale din România în perioada 2011-2019, a ținut să transmită un mesaj după aflarea veștii.

”Sunt șocat și adânc îndurerat de decesul neașteptat al primarului orașului Bușteni, Emanoil Savin. L-am cunoscut de-a lungul timpului în diverse ipostaze și pot să spun că a fost un om cu multiple valențe, constructor prin vocație și organizator de excepție. Știu din experiența directă cât de mult îi datorează orașul Bușteni, pentru care Emanoil Savin a făcut multe lucruri frumoase de-a lungul întregii vieți! Personal, îi voi păstra o neștearsă amintire și multă recunoștință. Condoleanțe familiei îndoliate”, a transmis medicul pe contul său de Facebook.

Durere cumplită pentru familia edilului din Bușteni. Emanoil Savin a murit, duminică, la vârsta de 65 de ani. Bărbatul a picat din picioare, după ce i s-a făcut rău. S-a stins din viață chiar în ziua în care aniversa 40 de ani de căsătorie alături de partenera lui de viață. Politicianul a avut parte de un sfârșit neașteptat, chiar pe terenul de fotbal, unde se afla cu câțiva prieteni, scrie GÂNDUL. Cauza decesului ar fi infarctul.

Rodica Paraschiv, deputat în Parlamentul României, a transmis un mesaj emoționant pe Facebook, după ce a aflat de moartea edilului. Nu a fost singura care și-a exprimat regretele eterne.

„A mai plecat un OM, un coleg, un prieten – EMANOIL SAVIN! A iubit oamenii și a iubit viața! A trăit frumos și a fost mereu un optimist! Astăzi, drumul s-a terminat și a lăsat în urmă familia, prietenii, comunitatea! Drum lin spre viața veșnică, Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace și lumină”.

Emanoil Savin a murit / Foto: Facebook

Mesajele dureroase nu s-au oprit aici. Virgiliu Nanu, președintele PSD Prahova și președintele ales al Consiliului Județean Prahova, a oferit detalii despre modul în care Emanoil Savin a sfârșit.

„Cu părere de rău, încă nu știu prea multe informații… Am primit vestea că era pe un teren de fotbal, era la un eveniment, a căzut. Am primit informația, m-a cutremurat și, într-un final, am primit vestea decesului.

Mai multe nu știu nici eu. Nici nu-mi vine să cred… Tragedia s-a produs în ziua în care aniversa 40 de ani de la căsătorie. Dumnezeu să-l ierte și trebuie să fim atenți cu toții, să fim atenți cu noi, uite că viața nu este așa cum o vedem toți”, a declarat Virgiliu Nanu, pentru Gândul.

CITEȘTE ȘI: A plouat cu bani la nunta dintre fiul primarului & moștenitoarea unei super-averi! Socrul mare multimilionar: “Nici n-am avut timp să numărăm darul! Dar au fost oameni de calibru…”

Mesajul răvășitor postat de Emanoil Savin, înainte să moară

Ironia tristă a sorții face că sfârșitul primarului a venit în ziua în care acesta aniversa alături de soția lui 40 de ani de căsnicie. Emanoil Savin a postat, înainte să-și dea ultima suflare, un mesaj emoționant pentru soția lui.

„Astăzi aniversăm 40 de ani de când am spus DA în fața lui Dumnezeu și a ofițerului stării civile! La mulți ani! 4 august 1984 – 4 august 2024″, scrisese acesta, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: „Johnică Nababul” o are groasă cu doamnele Cepalis (soția și soacra)!Fiul ex-boss-ului de la Bușteni a dat-o pe față cu amanta, dar acum are probleme ce implică sume mari de euro

La postarea lui au început să curgă mesajele de condoleanțe venite din partea celor care l-au cunoscut. Mulți le-au urat „La mulți ani împreună” fără să știe că într-o fracțiune de secundă, edilul și-a pierdut viața.

„Ce e viața… un fum
Acum primești urări de la mulți ani
Si într-o clipită îți iei rămas bun!
Cale lină spre veșnicie!”, a fost unul dintre comentarii.

I se spunea și „primarul vedetelor”, pentru că a acordat multe titluri de cetățean de onoare în cariera lui, printre care și următoarelor persoane publice: Cornelia şi Lupu Rednic, Adrian Mutu, Ilie Năstase, Marcel Pavel, Simona Halep, Sandra Izbașa, Alina Dumitru, Lucian Bute, Adrian Diaconu, soprana Angela Gheorghiu. A fost un primar „darnic” atunci când a venit vorba despre aceste titluri. Le-a împărțit cu generozitate, la pachet cu terenuri intravilane, așa cum se zvonea la vremea respectivă în spațiul public.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Absolventă a Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din Cadul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A urmat apoi studii universitare de masterat, ”Marketing Politic și Comunicare”, în cadrul aceleiași universități. citeste mai mult
Cristina Cruceru este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A absolvit Facultatea de Litere din Craiova, specializarea Jurnalism, apoi masterul „Jurnalism Tematic” din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele citeste mai mult
Parteneri
Vica Blochina, de nerecunoscut la 49 de ani. Fosta lui Pițurcă a apelat la diverse intervenții chirurgicale pentru a arăta mai tânără
Vica Blochina, de nerecunoscut la 49 de ani. Fosta lui Pițurcă a apelat la diverse...
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
Adela Popescu trece printr-o criză de nervi și îl bate pe Radu Vâlcan, în fata întregii echipe. Imaginile momentului
Adela Popescu trece printr-o criză de nervi și îl bate pe Radu Vâlcan, în fata...
Mihai și Iulia Albu au făcut pace în prima zi de liceu a fiicei lor: „Am participat împreună, a fost emoționant”. Mikaela are chip de fotomodel!
Mihai și Iulia Albu au făcut pace în prima zi de liceu a fiicei lor:...
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure...
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Alerte de vreme rea de la ANM. Un ciclon islandez face ca temperaturile să scadă chiar și cu 15 grade Celsius
Alerte de vreme rea de la ANM. Un ciclon islandez face ca temperaturile să scadă...
Se interzice circulația mașinilor pe timpul nopții? Decizia va fi luată la nivelul UE
Se interzice circulația mașinilor pe timpul nopții? Decizia va fi luată la nivelul UE
Doliu în lumea sportului românesc! Sonia Iovan, campioană olimpică la gimnastică, și-a găsit sfârșitul în Franța
Doliu în lumea sportului românesc! Sonia Iovan, campioană olimpică la gimnastică, și-a găsit sfârșitul în...
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a...
Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”
Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a...
Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare
Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian!...
Două tinere, ucise de același bărbat în Constanța. Una dintre ele, găsită sfâșiată de șacali, iar cea de-a doua în apartamentul ei
Două tinere, ucise de același bărbat în Constanța. Una dintre ele, găsită sfâșiată de șacali,...
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Cea mai POPULARĂ metodă de slăbit crește RISCUL de CANCER
Cea mai POPULARĂ metodă de slăbit crește RISCUL de CANCER
Neașteptat cum au apărut Bianca Drăgușanu și Victor Slav împreună! Toți au rămas surprinși:
Neașteptat cum au apărut Bianca Drăgușanu și Victor Slav împreună! Toți au rămas surprinși: "Sunt...
Leguma din România care a avut un randament de vis. Au ieșit pe plus toți cei care au cultivat așa ceva
Leguma din România care a avut un randament de vis. Au ieșit pe plus toți...
Locul de muncă din România plătit cu 8.000 de lei. Angajații beneficiază de 40 de zile de concediu pe an
Locul de muncă din România plătit cu 8.000 de lei. Angajații beneficiază de 40 de...
Elena Udrea suferă cumplit. Alexandrov i-a rupt inima: O durere pe care n-o pot descrie în cuvinte
Elena Udrea suferă cumplit. Alexandrov i-a rupt inima: O durere pe care n-o pot descrie...
Şoc în televiziune. Prezentatoarea a DEMISIONAT, anunţ oficial. Rămâne cu proiecte personale
Şoc în televiziune. Prezentatoarea a DEMISIONAT, anunţ oficial. Rămâne cu proiecte personale
EA a dezvăluit fotbaliștii ICONS pentru EA SPORTS FC 25
EA a dezvăluit fotbaliștii ICONS pentru EA SPORTS FC 25
Începe şcoala! Ce noutăţi aduce anul şcolar 2024-2025
Începe şcoala! Ce noutăţi aduce anul şcolar 2024-2025
Demisie de răsunet în televiziune. O celebră prezentatoare a părăsit pupitrul știrilor după 20 de ani: Mi-au ajuns
Demisie de răsunet în televiziune. O celebră prezentatoare a părăsit pupitrul știrilor după 20 de...
UE schimbă regulile de circulație. Interdicția la care nimeni nu se aștepta
UE schimbă regulile de circulație. Interdicția la care nimeni nu se aștepta
AMENZI pentru românii care stau la case și nu au acest semn lipit pe poartă la intrare. Peste 3.000 de persoane au fost deja sancționate
AMENZI pentru românii care stau la case și nu au acest semn lipit pe poartă...
Motivul incredibil pentru care Ion Ţiriac a fost dat afară din liceu. Dezvăluire după 70 de ani
Motivul incredibil pentru care Ion Ţiriac a fost dat afară din liceu. Dezvăluire după 70...
O femeie a vrut să meargă în camera fetiței sale, însă a încremenit de spaimă atunci când a văzut ce se ascundea printe jucării
O femeie a vrut să meargă în camera fetiței sale, însă a încremenit de spaimă...
Will Jennings, co-autorul piesei
Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80...
Leguma care conține o cantitate foarte mare de vitamina A și protejează vederea. Este delicioasă și are multe beneficii pentru sănătate
Leguma care conține o cantitate foarte mare de vitamina A și protejează vederea. Este delicioasă...
Cele patru zodii binecuvântate de astre după 10 septembrie. Împăcări, reușite mari, dar și noroc la bani pentru ele
Cele patru zodii binecuvântate de astre după 10 septembrie. Împăcări, reușite mari, dar și noroc...
De ce nu își dorește Andreea Bălan „cu ardoare” să se recăsătorească. Ce planuri are cu Victor Cornea
De ce nu își dorește Andreea Bălan „cu ardoare” să se recăsătorească. Ce planuri are...
×